Tottenhamin kannattajat ovat järkyttyneet manageri Mauricio Pochettinon potkuista.

Lontoolaisseura tiedotti tiistaina yhdeksän jälkeen illalla, että se on antanut potkut argentiinalaisluotsi Pochettinolle, 47, joka valmensi joukkuetta kesästä 2014 lähtien. Samalla seuran jättivät hänen valmennusryhmäänsä kuuluneet Jesus Perez, Miguel D’Agostino ja Antoni Jimenez.

Pochettinon aikana Tottenham jäi vain yhden kauden aikana Valioliigan kärkinelikon ulkopuolelle. Tämä tapahtui hänen debyyttikaudellaan, jolloin Spurs ylsi sarjassa viidenneksi. Viime keväänä Pochettino johdatti Tottenhamin ensimmäistä kertaa seuran historiassa Mestarien liigan loppuotteluun, josse se hävisi Liverpoolille 0-2.

Kuluva kausi on sujunut Tottenhamilta erittäin alavireisesti. Joukkue on Valioliigassa 12 kierroksen jälkeen vasta 14. sijalla, joskin se on viidentenä majailevaa Sheffield Unitedia vain kolme pistettä perässä. Tottenham on kuitenkin pudonnut jo 11 pisteen päähän kärkinelikosta. Mestarien liigassa lontoolaiset ovat kiinni jatkopaikassa, mutta liigacupista Tottenham putosi kolmannella kierroksella hävittyään rangaistuspotkukilpailussa Colchester Unitedille, joka pelaa Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla, Kakkosliigassa.

Vaikesta alkukaudesta huolimatta Pochettinon potkut tulivat monelle kannattajalle yllätyksenä – ja suurena pettymyksenä. Tämän artikkelin kirjoitushetkellä Tottenhamin twiitti Pochettinon erottamisesta on saanut noin 10 000 vastausta, ja se on jaettu eteenpäin lähes 20 000 kertaa.

Tottenhamin viralliset verkkosivut kaatuivat pian virallisen tiedotteen julkaisun jälkeen.

Twitterin kommenttiosion viesteistä paistaa epäuskoisuus.

– MITÄ H*LVETTIÄ? ihmettelee heti ensimmäinen vastaus.

– Kerrassaan häpeällistä. Pelaajamme ovat käärmeitä, sanoi toinen.

Yksi Arsenalin kannattaja huomauttaa kommenteissa, että Pochettino ei voittanut Tottenhamissa mitään, mutta hän sai vastaukseksi, että ”Hän loi tämän joukkueen, jos totta puhutaan. Kunnia siitä hänelle.

ie_gk 🪴

@ie_gkk
Won zero trophies with spurs with such a team
he made this team tbh, credit to him.

– Toivottavasti kaikki, jotka halusivat hänestä eroon ymmärtävät, että emme tule enää ikinä olemaan näin hyviä. Nauttikaa keskinkertaisuudesta! julisti yksi kannattaja.

Marcus Mee

@marcusmee

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Club statement
Hope everyone who wanted him gone realises we will never have it this good again. Enjoy mediocrity!

– Te kusitte tämän homman, Tottenham. Naurettavaa, murahti freestylejalkapalloilija Billy Wingrove.