Tulevana lauantaina klo 17 Viasat Jalkapallo -kanavalta ja suoratoistopalvelu Viaplaystä nähtävä valioliigaottelu Liverpool-Brighton ei ennakkoasetelmiltaan mikään trilleri, sanoo kanavan asiantuntija Mika Kottila.

– Harmi, että ei saada näyttää kuin yhtä peliä lauantaina viideltä, jännitystä etsivien kannattaa varmaan joku muu ottelu kanavan tarjonnasta hakea, Kottila naurahtaa Valioliiga.comin haastattelussa.

Brighton on sinnitellyt kohti keskikastia vaikean alun jälkeen, tosin nyt takana on jo kaksi perättäistä tappiota. Kottilan mukaan mikään ei kieli siitä, etteikö tripla tulisi ”Lokeille” täyteen lauantaina.

– Kyllähän tämän pitäisi Liverpoolille melkoinen läpihuutojuttu olla. Brighton raapii perinteisesti säilymiseen tarvittavat pisteet kotona, nyt ei taida tulla kotiin viemisiä, ex-huuhkajahyökkääjä epäilee.

Liverpoolissa loistavan syksyn pelannut Fabinho loukkasi nilkkansa keskiviikon Mestarien liigan pelissä Napolia vastaan. Brightonin kaatamiseen brassia ei Kottilan mukaan tarvita, mutta mikäli vamma on paha, saattaa se ainakin vaikeuttaa Liverpoolin marssia mestaruutta kohti.

– Toivotaan, että vamma on lievä. Liverpoolilla ei kuitenkaan jokaiselle pelipaikalle riitä tarvittavan korkeatasoisia korvaajia, ainakin, jos verrataan Manchester Cityyn.

Kottila nostaa ihmetyksen aiheeksi Brightonin hyökkääjäkolossin Glenn Murrayn vaisun syksyn.

– Äijä paukutteli tärkeitä maaleja pari vuotta, mutta nyt peliaika Valioliigassa on ollut kortilla. Brighton tarvitsisi ennen kaikkea laajuutta maalintekijöiden joukkoon, Neil Maupayn hartiat eivät vielä ole tähän tarpeeksi leveät, Kottila arvioi.

Murray, 36, iski Brightonille kahtena viime kautena yhteensä 25 valioliigamaalia. Kauden 10 pelaamassaan ottelussa englantilainen ei ole kuitenkaan suureksi yllätykseksi onnistunut venyttämään verkkoja kertaakaan.

Liverpool-Brighton näkyy klo 16.55 alkaen Viasat Jalkapallo -kanavalla ja suoratoistopalvelu Viaplayssa.