Tottenhamin oli keskiviikkona tyydyttävä Mestarien liigan lohkovaiheen päätöspelissään 1-3-tappioon Bayern Münchenin vieraana (lue otteluraportti).

Tappio tuskin harmittanee lontoolaisseuraa tai Spursin kannattajia liian pitkään, sillä ottelu oli kummankin joukkueen kannalta panokseton. Bayern oli varma lohkovoittaja ja Tottenham varma lohkokakkonen jo ennen keskiviikon koitosta.

Tilanne tarjosi kummallekin joukkueelle mahdollisuuden kierrättää pakkaansa. Kuudetta otteluaan Tottenhamin peräsimessä viettänyt José Mourinho antoi näytönpaikan esimerkiksi laitapelaaja Ryan Sessegnonille, joka siirtyi seuraan kesällä Fulhamista.

Takareisivammasta kärsinyt Sessegnon, 19, pääsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Tottenhamin avaukseen ja pelasi heti täydet minuutit. Hän kiitti vastuusta laukomalla lontoolaisten ainoan osuman, joka oli hieno tykki etukulmasta sisään. Kyseessä oli samalla hänen ensimmäinen maalinsa Spursissa.

– Minusta tuntui hyvältä. Olin lopussa hieman väsynyt, mutta ensimmäisen maalini tekeminen oli erityinen hetki, kommentoi Sessegnon Goalin mukaan.

– Tämä auttaa ehdottomasti polkaisemaan urani Tottenhamissa käyntiin. Olin loukkaantunut, kun tulin tänne, joten alku oli vaikea.

– Nyt olen takaisin joukkueessa ja haluan vain saada enemmän minuutteja tililleni.

Mourinho oli pääosin tyytyväinen nuorukaisen esitykseen, mutta muistutti, että huipulle on vielä pitkä matka.

– Me tiedämme, että hän on lahjakas ja hän näytti sen tänään. Hän hakeutuu aina vaarallisille paikoille ja on hyvä viimeistelijä, sanoi portugalilaisluotsi BT Sportille.

– Hänellä on paljon kehitettävää. Hän hävisi liikaa kaksinkamppailuja ja hänen on opittava käyttämään kroppaansa.

José Mourinho on nyt kokenut Tottenhamin managerina neljä voittoa ja kaksi tappiota. Kuva: Getty Images

– Hän pelasi kokeneita pelaajia vastaan ja hänellä riittää kehitettävää, mutta potentiaali on kaikkien nähtävillä.

Mourinho sai lisää tietoa joukkueestaan ja joistain pelaajistaan, mutta hän ei halunnut puhua vielä ”johtopäätöksistä” kenenkään suhteen.

– Sanoisin, että sain hieman tärkeää tietoa. Opin tänään myös paljon Juan Foythista, joka ei ollut ennen tätä päivää pelannut minuuttiakaan alaisuudessani.

– Pelasimme hyvää joukkuetta vastaan, ja se oli hyvä testi. Tietty olisin mieluummin voittanut tai pelannut tasan. Olisin mieluummin tehnyt maalin viime hetkellä ja hävinnyt 2-3 kuin 1-3.

– Mutta me tiesimme, että tämä ottelu on tärkeä muista syistä. Emme halunneet tulosta, joka jättäisi varjon päällemme.