Arsenalin väliaikaisvalmentaja Fredrik Ljungberg toivoo seuran ratkaisevan pian manageritilanteensa.

Ruotsalainen seuralegenda Ljungberg, 42, sai väliaikaisen vetovastuun Tykkimiehistä marraskuun lopussa Unai Emeryn saatua potkut. Hänen alaisuudessaan Arsenal on pelannut viisi ottelua, joista se on voittanut vain yhden.

Sunnuntaina Arsenal jäi kotikentällään selvästi paremman jalkoihin, kun Manchester City haki Emiratesilta täyden pistepotin maalein 3-0 (lue otteluraportti).

Manchester Cityn apuvalmentaja ja Arsenalin entinen pelaaja Mikel Arteta on Sky Sportsin tietojen mukaan Tykkimiesten ykkösehdokas uudeksi manageriksi, mutta huhuissa on mainittu myös useita muita nimiä, kuten Napolista kenkää saanut Carlo Ancelotti.

Ljungbergin mielestä olisi kaikkien kannalta parempi, jos Arsenal tekisi päätöksen pian.

– Olen sanonut seuralle, että tämä on minulle suuri, suuri kunnia. Mutta tietty Per (Mertesacker) on akatemiajohtaja, ja hän tekee kahta työtä kerrallaan (väliaikainen edustusjoukkueen valmentaja). Minusta se pitää selvittää, pitää tehdä päätös, jotta kaikki tietävät [missä mennään], mutta se on seuran asia.

– Tämä on minulle suuri kunnia, ja yritän tehdä asiat parhaani mukaan, mutta myös minusta olisi hyvä, jos he tekisivät päätöksen. Huolimatta siitä, mikä se päätös tulee olemaan.

– Me kaikki haluamme auttaa, mutta Per tekee samaan aikaan toista työtä ja hänestä on ollut iso apu. Kaikki muutkin työntekijät tekevät osansa auttaakseen, mutta päätös on tehtävä, jotta meillä olisi samat resurssit kuin muilla seuroilla. Tämä ei ole helppoa Perille, meidän on korjattava tilanne.

LUE MYÖS: Freddie Ljungberg kommentoi Mesut Özilin vaihtoa: ”Hänen pitääkin olla ärsyyntynyt”