Arsenal on kutsunut hyökkääjä Edward ”Eddie” Nketiahin takaisin lainalta Mestaruussarjan Leedsistä.

Nketiah, 20, pelasi Leedsissä 19 ottelua, joissa hän teki yhteensä viisi maalia ja syötti yhden. Maaleista neljä syntyi hänen kuudessa ensimmäisessä ottelussaan, mutta hänen oli usein tyydyttävä vaihtopelaajan rooliin. Nketiah aloitti Leedsissä pelaamista otteluistaan vain neljä.

Uudenvuodenpäivänä hänet otettiin tauolla vaihtoon ottelussa West Bromwichia vastaan. Ottelun jälkeen Nketiah vilkutti hyvästien merkiksi peliin matkanneille Leedsin vieraskannattajille.

– Arsenal on ilmoittanut meille, että hän ei jatka täällä, ja se on harmi, kommentoi Leedsin päävalmentaja Marcelo Bielsa seuran tiedotteessa.

– Eddie saapui Leedsiin, kun Mestaruussarja oli alkanut, ja hänellä meni hetki tottua meidän tyyliimme.

– Hän ei tehnyt tätä päätöstä, mutta hän on mahtava pelaaja, loistava ammattilainen ja todella hyväkäytöksinen – herrasmies sanan jokaisessa merkityksessä.

Viime lokakuussa Bielsa kritisoi Nketiahia tämän työmoraalista ja selitti, miksi huippuvireinen hyökkääjä istui penkillä, vaikka Nketiah oli sitä ennen onnistunut maalinteossa keskimäärin 77 minuutin välein.

– [Patrick] Bamford juoksee joukkueen eteen kentällä, kun taas Nketiah juoksee vain tehdäkseen maalin. Bamfordin metrit ovat joukkueen eteen, sanoi argentiinalaisluotsi tuolloin.

– Nketiahin on ymmärrettävä joukkueen tarpeet. Jos hän ei laita joukkueen eteen metrejä, hän saa vähemmän maalintekotilanteita.

Akatemiajoukkueissa hurjia maalimääriä pyssyttänyt Nketiah on pelannut Arsenalin ykkösmiehistössä 19 ottelua ja tehnyt kolme maalia. Hän siirtyi Tykkimiesten organisaatioon vuonna 2015 lähdettyään paikalliskilpailija Chelseasta.

Eddie Nketiah 📞

@EddieNketiah9
Unfortunately my time @LUFC has come to an end. It’s been an amazing experience and a privilege to play for such an amazing club. I would like to say a big thank you to my teammates, the coaching staff and the manager for making my time here an enjoyable one. 1/2

Eddie Nketiah 📞

@EddieNketiah9
Lastly, a big thank you to all the wonderful fans for taking to me so quickly. I wish the club all the best and I’m sure you’ll get to the promised land. #MOT @LUFC ⚽️🙏🏾 2/2