Transfermarkt kertoo tuoreessa jutussaan, että Valioliigassa perää pitävä Norwich on havittelemassa vahvistusta keskikentälleen Saksan Bundesliigasta. Sivuston mukaan Kanarialintujen kiikarissa on Hertha Berlinin Ondrej Duda.

25-vuotiaalla slovakialaisella ei näytä olevan roolia Herthan uuden valmentajan Jürgen Klinsmannin piirustuksissa. ”Klinsin” maanmiehelle Daniel Farkelle Duda kuitenkin kelpaisi hyvin.

Duda on paraikaa Herthan harjoitusleirillä Floridassa, mutta hän ei ollut joukkueen kokoonpanossa keskiviikon harjoitusottelussa Eintracht Frankfurtia vastaan. Tällä kaudella Duda on pelannut Herthan riveissä yhdeksän ottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalin, ja antanut kaksi maalisyöttöä.

– Olen jo päättänyt lähteä. En siksi, etten haluaisi jäädä, vaan siksi, ettei minun haluta jäävän, Duda sanoi jo jokin aika sitten Kickerille.

– Haluan pois. En muuta mieltäni. Jos joku ei halua minua, ei ole mahdollista jäädä.

Hertha Berlin osti Dudan Legia Varsovasta 4,2 miljoonalla eurolla kesällä 2016. Nyt Transfermarkt arvioi hänet 13 miljoonan arvoiseksi. Arvioon on epäilemättä vaikuttanut erinomaisesti sujunut kausi 2018-2019. Tuolloin Duda teki Herthalle Bundesliigassa 11 maalia ja antoi kuusi maalisyöttöä.

[readmore from=Norwich]

Teemu Pukin kanssa Duda on jo samaan aikaan kentällä seissyt, sillä Duda teki A-maajoukkuedebyyttinsä juuri Suomea vastaan marraskuussa 2014. Tuossa Slovakiassa pelatussa ystävyysottelussa, joka päättyi Slovakian 2-1 -voittoon, sekä Pukki että Duda tulivat vaihdosta kentälle toisella puoliajalla.

Kaikkiaan Duda on pelannut 35 A-maaottelua. Niissä hän on tehnyt viisi maalia.