Wolverhamptonin taival FA Cupissa tuli jälleen päätökseen kolmannella kierroksella, kun se hävisi keskiviikkona Manchester Unitedille vieraskentällä 0-1.

Joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Wolves ja United pelasivat maalittoman tasapelin, mutta Juan Matan osuma uusintaottelussa riitti manchesterilaisille jatkopaikkaan. Wolverhampton on pudonnut FA Cupista viimeistään kolmannella kierroksella nyt seitsemän kertaa viimeisten yhdeksän kauden aikana.

Keskiviikkona Wolves laittoi pallon verkkoon jo kymmenennellä minuutilla, kun peliväline tuli muutamankin kimmokkeen kautta Pedro Netolle, joka pääsi viimeistelemään lähietäisyydeltä. Osuma kuitenkin hylättiin, kun videotarkistuksessa selvisi, että pallo pomppi Netolle hänen hyökkääjäkollegansa Raul Jimenezin kädestä.

Kyseessä on jo toinen kerta viiden päivän sisään, kun ennen tämän kauden alkua päivitetty käsivirhesääntö herättää keskustelua ja hämmennystä. Uudistettu sääntö määrittelee, että jokainen maali, jonka syntyyn käsi tai käsivarsi on vaikuttanut, hylätään, vaikka kosketus olisikin ollut tahaton.

Viime perjantaina West Hamin Declan Rice sai tutustua sääntöön saman kaavan kautta, kun hänen syöttämänsä Robert Snodgrassin maali hylättiin tahattoman käsivirheen takia.

Pedro Neto laukoi pallon ohi Sergio Romeron, mutta maali hylättiin. Kuva: Getty Images

Wolverhamptonin kapteeni ja toppari Conor Coady on saanut videotuomarijärjestelmä VAR:sta jo tarpeekseen.

– Tämä on jatkuvaa, puhumme enää vain ja ainoastaan VAR:sta. Se on naurettavaa ja tyhmää, latasi Coady BBC:n mukaan.

– Maaleja ei voi tuulettaa. Raul Jimenez ei edes tiennyt, että hänen kätensä osui palloon. Meidän on vain totuttava tähän.

– Kaikki tämä on minusta hirveää. Se ei miellytä minua eikä monia muitakaan pelaajia, mutta lajia johtavat ihmiset ovat tyytyväisiä siihen.

Wolvesin manageri Nuno Espírito Santokin myönsi, että VAR on vaikuttanut pelin luonteeseen.

– Tuollaista se on VAR:n kanssa, sille ei voi mitään. Me juhlimme maaleja, jotka hylätään, siinä ei ole järkeä.

– Tämä oli hyvä ja tasainen jalkapallo-ottelu. Kummallakin joukkueella oli paikkoja. Emme puolustaneet heidän maalissa hyvin, mutta me reagoimme siihen hyvin ja pääsimme peliin mukaan. Olen pettynyt, että putosimme, koska se on turhauttavaa, kun pelaa hyvin ja tippuu.

LUE MYÖS: