Muistatko vielä Bryan Robsonin, Wes Brownin, Lee Martinin ja Ben Thornleyn? Manchester United -nelikko tulee maaliskuussa Suomeen juhlistamaan Jere Virtasen yksityistä Red Room Helsinki -kokoelmaa, johon kuuluu yli 30 000 United-aiheista esinettä.

Tarkkasilmäisimmät ja -korvaisimmat muistavat Red Roomin ja Virtasen Valiocast-podcastin jaksosta, jonka voit kuunnella TÄSTÄ. Tuohon aikaan (lokakuussa) tilassa oli läjäpäin tavaraa, mutta esineet eivät olleet vielä omilla paikoillaan.

Nyt ovat, minkä vuoksi Virtanen tuo nelikon Suomeen. Mukana on myös muun muassa Manchester United -museon kuraattori Jason Leach, joka vihkii Red Room Helsingin käyttöön.

– Seuralegendojen saapuminen Helsinkiin ja kokoelmaani katsomaan on luonnollisesti kiitollisinta, mitä fanille voi harrastuksen tiimoilta tapahtua, Virtanen sanoo tiedotteessa.

– United-pelaajien keskuudessa seurahistorian arvostetuimmaksi pelaajaksi nimetty Bryan Robson antoi itselleni aikoinaan kipinän ryhtyä seuraamaan juuri Manchester Unitedia ja nyt saan hänet katsomaan, mitä sai aikoinaan viisivuotiaassa pojassa aikaan

Red Roomin vihkiminen ei ole viikonlopun ainoa asia. Robson, Brown, Martin ja Thornley osallistuvat vierailunsa aikana myös yleisölle avoimeen Manchester United Legends Night in Helsinki -illallistapahtumaan, jonka juontaa Old Traffordin virallinen kuuluttaja Alan Keegan.

– Tähtivierailu tullaan dokumentoimaan esimerkiksi seuran omaan, miljardiyleisön tavoittavaan MUTV-kanavaan, joten tämä on hieno mahdollisuus esitellä Suomea ja kotimaista kannattajakulttuuriamme myös kansainväliselle urheiluyleisölle.

– Suomalaisfaneilla on mahdollista tavata jalkapallolegendat Helsingissä järjestettävässä illallistapahtumassa, johon osallistuu myös täkäläisiä jalkapallotähtiä.

Illallinen järjestetään Scandic Park Helsinki -hotellissa 28.3. Illallislipun hinta on alkaen 150 euroa. Lippupaketteja voit katsoa tästä.