Liverpool eteni FA Cupissa jatkoon, kun se kaatoi uusintaottelussa tiistaina Shrewsburyn juniorijoukkueellaan maalein 1-0. Valiocastin tuoreimmassa jaksossa keskusteltiin siitä, kuinka Liverpool sai haluamansa monella tavalla.

Liverpool-manageri Jürgen Klopp ei ollut Anfieldilla paikalla tiistaina, koska joukkue vietti talvilomaansa kuka missäkin. Siitä huolimatta Liverpool eteni jatkoon, mikä oli melkoinen voimannäyte koko Liverpool-organisaatiolta.

– Liverpool juoksutti kentälle seurahistoriansa nuorimman joukkueen, keski-ikä oli 19 vuotta ja 102 päivää. Ja tällainen joukkue kävi sitten, ehkä vielä odotusten vastaisesti, voittamassa.

– Tämä oli suoranainen riemuvoitto Kloppille ja Liverpoolille ja aivan valtava nöyryytys koko FA Cup -instituutiolle. FA Cupin näkökulmasta Liverpool suorastaan halveerasi FA Cupin perinteitä ja arvoa, ja kaiken lisäksi tuli ja voitti näillä pojankoltiaisilla, Valioliiga.comin toimituksen esimies Jaakko Perttilä linjaa.

Liverpoolin kapteenistoon kuuluva James Milner yllätti olemalla ainoana edustusjoukkueen pelaajana paikalla Anfieldilla. Milner oli halunnut olla reservijoukkueen mukana cup-uusinnassa. Reservijoukkueen päävalmentaja Neil Critchley kertoi, että Milner oli kohteliaasti kysynyt, saisiko tulla harjoituksiin mukaan.

Milnerin teosta huokui, että hän todella arvostaa FA Cupia.

– Milner teki sen ratkaisun, mihin hän on syntynyt ja minkälaisen kulttuurin ilmentymä hän on. Hänelle FA Cup on iso asia, vakioääni Eero Laurilaa tuurannut toimittaja Juho Hirvonen toteaa.

Kloppin ratkaisu sai todella paljon kritiikkiä osakseen, mutta lopulta Klopp ja Liverpool selvisi FA Cupin uusinnasta monella tapaa ehjin nahoin.

– Mielestäni voi ajatella niin, että Liverpool voitti monella rintamalla. Klopp sai mitä halusi, Liverpool meni jatkoon ja Milner pelasti tietyllä tapaa sitä julkisuuskuvaa, minkä tämä Kloppin ratkaisu oli antanut, Hirvonen pohtii.

Valiocastin tuoreessa jaksossa keskustellaan myös Tottenhamin onnekkaasta Manchester City -voitosta. Lisäksi tuoreen jakson isoin aihe on tammikuun siirtoikkunan loppupurku. Perttilä ja Hirvonen käyvät läpi TOP6-joukkueiden sekä Norwichin siirtoikkunan annin.

Kuuntele tuorein Valiocast-jakso alta. Voit kuunnella Valiocastin jaksoja Spotifysta tai SoundCloudista.

Aiheet

 • Liverpool nöyryytti FA Cupia ja Spurs voitti tuurilla (0.50)
  SIIRTOIKKUNA
 • Liverpool näytti esimerkkiä (11.37)
 • Man City jäi ilman topparia (16.42)
 • Chelsean toimistolla nukuttiin (20.15)
 • Bruno Fernandes heti isoon rooliin Man Unitedissa, mutta hyökkääjähaku lähinnä naurattaa (27.56)
 • Tottenham aktiivisena, mutta Christian Eriksenin lähtö hoidettiin huonosti (40.24)
 • Arsenal myönsi hankinnoillaan olevansa keskikastin joukkue (48.54)
 • Norwichilta itsensä näköinen siirtoikkuna, mutta riittääkö se? (53.56)
 • Tammikuun kalleimmat siirrot (1.03.48)