Jalkapallomaailmasta kuului perjantai-iltana suuria uutisia, kun Uefa tiedotti sulkeneensa Manchester Cityn kahdeksi vuodeksi europeleistä.

Valioliigan hallitseva mestarijoukkue tulee kuitenkin valittamaan päätöksestä Urheilun kansainväliselle vetoomustuomioistuimelle (CAS), mutta mikäli päätös pysyy voimassa, tietää se jollekin valioliigaseuralle todennäköisesti ilouutisia.

Sky Sports uutisoi nimittäin verkkosivuillaan, että mikäli City sijoittuu Valioliigassa neljän parhaan joukkoon, mutta CAS pitää nykyisen päätöksen voimassa, etenee Valioliigassa viidenneksi sijoittunut joukkue Mestarien liigaan.

– Seura, jota ei sallita mukaan kilpailuun (tässä tapauksessa UCL:ään), korvataan kotimaisessa sarjassa seuraavaksi parhaiten sijoittuneella joukkueella, mikäli uusi joukkue täyttää pääsyvaatimukset, todetaan Uefan sääntö 4.08:n mukaan.

Vaikka sääntö vaikuttaa selkeältä, niin Uefa ei kuitenkaan kommentoi vielä tässä vaiheessa mahdollista täydennysmenettelyä, koska päätöstä Cityn kohtalosta ei ole sinetöity.

Mikä joukkue olisi tällä hetkellä kiinni UCL-paikassa?

Mikäli Cityn tuomio pysyy voimassa, tarkottaisi se tällä hetkellä sitä, että Valioliigasta Mestarien liigaan olisivat etenemässä Liverpool, Leicester, Chelsea sekä nousijoukkue Sheffield United.

Yllämainitusta nelikosta Valioliigassa viidentenä majailevan ”The Bladesin” eteneminen Mestarien liigaan olisi jättimäinen yllätys. Toisaalta pitää muistaa, että valioliigakautta on vielä runsaasti jäljellä, mutta pelkkä ajatuskin on herkullinen.

Sheffield Unitedin kausi on ollut tähän mennessä upea – ja Mestarien liigapaikka olisi kirsikka kakun päälle. Teräskaupungin joukkue on kerännyt 26 ottelustaan peräti 39 pistettä – eikä se ole kuin kahden pisteen päässä neljäntenä majailevasta Chelseasta. Toisaalta lontoolaisseura on pelannut ottelun vähemmän.

Liverpool (75 pistettä), City (51) ja Leicester (49) ovat puolestaan jo hieman kauempana.

Mikäli haluat tutustua Valioliigan sarjatilanteeseen tarkemmin, voit tehdä sen TÄÄLTÄ.