Wolverhamptonin eteneminen ensin Valioliigaan, ja sitten sen kärkikahinoihin, on ollut viime vuosina vakuuttavaa. Yksi nousun tekijöistä, urheilutoimenjohtaja Kevin Thelwell poistui kuitenkin seurasta hiljattain, siirtyen vastaavaan rooliin MLS-seura New York Red Bullsissa.

Urheilutoimenjohtajan paikka Wolvesissa on edelleen siirron jäljiltä täyttämättä, eikä sille The Athleticin mukaan ole tunkua. Roolia ollaan nimittäin tiettävästi pienentämässä. Myös valmentaja Nuno Espirito Santo on sopimuksensa viimeisellä vuodella.

Seuran omistajataho Fosun nimitti Thelwellin urheilutoimenjohtajaksi, kun Wolves oli luisumassa jopa Ykkösliigaan. Sen jälkeen kurssi on osoittanut aivan toiseen suuntaan. Johtajan lähdön jälkeen seurassa päätettiin, ettei tointa julisteta avoimesi haettavaksi, vaan vakanssi pyritään täyttämään niin sanottujen headhuntereiden avulla. Athleticin mukaan kuitenkin lähes kaikki, joita näiden toimesta on lähestytty, ovat olleet henkilöitä vailla kokemusta kyseisestä tehtävästä. Tämä viittaa roolin pienentämiseen.

Superagenttina tunnetun Jorge Mendesin rooli kokonaisuudessa on merkittävä. Portugalilaisen Gestifute-firma on osin Fosunin omistuksessa, ja hän toimii sekä asiantuntijana Wolvesin omistajille, että vaikuttaa merkittävästi pelaajahankintoihin. Useat joukkueen pelaajat, samoin kuin valmentaja, ovat Mendesin edustamia.

Kaiken edellä mainitun vuoksi useat kandidaatit urheilutoimenjohtajaksi ovat kieltäytyneet kunniasta.