Jürgen Kloppin saavuttua Anfieldille vuonna 2015, Liverpool on pyrkinyt rakentamaan joukkueensa pitkäaikaista menestystä varten.

Kloppin apuvalmentaja ja oikea käsi Peter Krawietz on paljastanut, miten Liverpoolin hankintaprosessi on tuottanut tulosta Virgil van Dijkin ja kumppaneiden kohdalla.

Kloppin ”heavymetal”-jalkapallo, joka sai paljon arvostusta jo Borussia Dortmundissa, ei toimisi ilman oikeanlaisia pelaajia. Kloppin alaisuudessa Liverpool on ollut aina yksi Euroopan viihdyttävimmistä hyökkäysjoukkueista, mutta vasta van Dijkin ja Alissonin saavuttua ryhmä on löytänyt sen tarvittavan tasapainon.

Krawietzin mukaan jokainen hankinta pyritään tekemään sen pohjalta, miten hyvin pelaaja istuu Liverpoolin pelityyliin.

– Jos valmentaja haluaa luoda joukkueellensa tietynlaisen pelityylin, hänen on laitettava paljon huomiota pelaajahankintoihin, Krawietz kertoi Goalille.

Liverpoolin avainpuolustajat Andrew Robertson, Virgil van Dijk ja Trent Alexander-Arnold. Kuva: Getty Images

– Jos hän haluaa esimerkiksi käyttää korkeaa hyökkäysprässiä, se vaatii jo jonkin verran organisointia. Joukkueessi kompaktisuus määrittää sen.

– Tämä tarkoittaa ensinnäkin sitä, että puolustajien täytyy olla taktisesti taitavia, rohkeita, ja toiseksi heidän on oltava tarpeeksi nopeita, koska he luonnollisesti jättävät paljon tilaa taaksensa.

– Joten se olisi puolustajien edellytys, ja muut ovat koko joukkueen asenne ja sitkeys.

Vaikka Liverpoolin valmennustiimi onkin nähnyt paljon vaivaa oikeiden palasten hankkimiselle, Krawietzin mukaan joukkueen pelityyli ei kuitenkaan keskity ainoastaan näihin fyysisiin ominaisuuksiin. Liverpool on uuttera, ahkerasti työskentelevä ryhmä, mutta jokaisen pelaajan on oltava myös henkisesti vahva.

– Periaatteessa, lopulta, kyse ei pitäisi olla pelaajan fyysisestä kunnosta, Krawietz jatkoi.

Roberto Firmino on yksi Jürgen Kloppin ahkerimmista pelaajista. Kuva: Getty Images

– Kyse pitäisi olla: miten järjestelmällinen pelaaja olen? Miten paljon ja millä tahdilla pystyn auttamaan joukkuetta 90 minuutin aikana? Kyse on siis myös sinun omasta itsevarmuudestasi.

– Nyt kaikki kiteytyy tähän: kuinka vaikuttunut joukkue on tällä hetkellä, kun tämä menetelmä ei toimi? Suuri tila vastustajalle, hän saatta saada ison maalintekopaikan.

– Oletko nyt valmis prässäämään joukkueena? Pysytkö vakuuttuneena? Hankitko energian niistä hetkistä, kun suunnitelma toimii?

– Jokaiselta pelaajalta vaaditaan paljon keskittymistä ja sisäisen asenteen kestävyyttä, eikä niinkään fyysistä kuntoa ja vahvuutta, Krawietz tiivisti.