Valioliigakauden piti jatkua aikaisintaan 30. huhtikuuta. Nyt Britannian futispomot ovat päivittäneet kauden jatkumisarviota.

Kokouksessa oli paikalla edustajia Valioliigasta, EFL:stä (hallinnoi Mestaruussarjaa, Ykkösliigaa ja Kakkosliigaa), pelaajajärjestö PFA:sta sekä managerijärjestö LMA:sta.

Uuden arvion mukaan mitään tarkkaa päivää ei kyetä antamaan. On kuitenkin hyvin todennäköistä, että kausi ei jatku vielä ainakaan 30. huhtikuuta. Kokousedustajat päätyivät siihen, että kautta voidaan jatkaa vasta, kun se on ”turvallista ja sopivaa”.

Nyt siis Britannian jalkapallo seuraa lähinnä koronaviruspandemian etenemistä. Mikäli tauti ei hellitä ajoissa, on mahdollista, että kautta ei voida pelata loppuun.

Kokouksessa nostettiin myös pöydälle viime päivinä kohua nostattanut aihe: pelaajien palkat. Toistaiseksi yhdenkään valioliigapelaajan palkkaa ei ole leikattu, mutta muutama seura on lomauttanut ei-pelaavaa henkilöstöään.

– Keskusteluja jatketaan seuraavan 48 tunnin aikana. Silloin keskitytään korkean profiilin asioihin, kuten pelaajien palkkoihin ja kauden 2019-20 jatkumiseen, kokousväen yhteisessä tiedotteessa sanottiin.

LUE MYÖS!