Valioliigaseurat ovat ehdottaneet pelaajillensa 30 prosentin palkka-alennuksia koronaviruskriisin aiheuttamien taloushuolien takia.

Britannian ammattilaisjalkapalloilijoiden liitto PFA on kuitenkin huomauttanut, että kyseinen päätös ”vahingoittaisi” Yhdistyneen kuningaskunnan julkisen terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n toimintaa.

Jos kaikki pelaajat suostuisivat 30 prosentin palkka-alennuksiin, rahaa jäisi yli noin 500 miljoonan punnan verran. Samalla Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus menettäisi yli 200 miljoonan punnan edestä veromaksuja, joilla myös NHS:n toimintaa rahoitetaan.

PFA:n mukaan Valioliigan tulisi sen sijaan kasvattaa sen omaa 20 miljoonan punnan hyväntekeväisyyslupaustaan koronaviruskriisin helpottamiseksi.

[readmore from=PFA]

– 20 miljoonaa puntaa on tervetullut summa, mutta me uskomme, että se voisi olla isompi, PFA kertoi BBC:n mukaan.

– Useat seurat tarvitsevat rahoituksen lisäämistä selviytyäkseen. Me luotamme jalkapallopyramiidiimme, ja korostamme yhtenäisyyden tarvetta kaikkien seurojen välillä.

– Teemme yhteistyötä löytääksemme ratkaisun ongelmaan, ottamalla koko ajan huomioon Covid-19-kriisitilanteen kehittymisen.

– Pelaajat ovat tietoisia siitä että PAYE:n työntekijöinä palkkojen yhdistetty vero on merkittävä osuus tärkeiden julkisten palvelujen rahoittamisessa – jotka ovat erityisen kriittisiä tällä hetkellä.

Lue lisää: