Kukaan toinen pelaaja ei ole pelannut RB Leipzigin paidassa yhtä montaa ottelua kuin tanskalaishyökkääjä Yussuf Poulsen. 25-vuotias Poulsen siirtyi Leipzigiin jo kesällä 2013 ja on esiintynyt bundesliigaseuran peliasussa peräti 248 ottelussa. Tehotilastoon Poulsen on saanut 61 maalia ja 49 maalisyöttöä.

193-senttisen Poulsenin sopimus Leipzigin kanssa on voimassa kesään 2022, mutta Sport Bildin mukaan tanskalainen on pyytänyt seuralta siirtoa. Siirtotoive johtuu vähentyneestä vastuusta kentällä. Poulsen on kyllä pelannut tällä kaudella 29 ottelua (kolme maalia, 11 maalisyöttöä), mutta edellisen täyden 90-minuuttisen hän pelasi marraskuun alussa. Yhä useammin paikka on löytynyt vaihtopenkiltä.

Sport Bildin mukaan Poulsenin uusi osoite löytyy todennäköisimmin Valioliigasta. Kiinnostusta häntä kohtaan ovat osoittaneet West Ham ja Everton, sekä kaikkein innokkaimpana Newcastle. RB Leipzig pyytää hyökkääjästään tiettävästi ainakin 30 miljoonaa euroa.

Yussuf Poulsen on pelannut Tanskan A-maajoukkueessa 43 ottelua, joissa maaleja on syntynyt seitsemän. Yhden maaleistaan Poulsen teki vuoden 2018 MM-kisoissa, joissa hän oli Tanskan avauskokoonpanossa kolmessa ottelussa neljästä, missaten yhden pelin pelikiellon takia. Poulsen oli Tanskan vakioavauksen pelaaja myös viime vuoden EM-karsinnoissa.

Lähde: Transfermarkt