Newcastle Unitedista on kovaa vauhtia tulossa yksi maailman rikkaimmista jalkapalloseuroista, minkä takia seuraan tullaan varmasti yhdistämään useita Euroopan huippupelaajia seuraavien kuukausien aikana.

Italialaislehti Calcio Mercaton mukaan Newcastle on liittynyt Internazionalen ja Manchester Unitedin rinnalle siirtokilpaan Barcelonan Arturo Vidalista. 32-vuotias keskikenttäpelaaja on Mundo Deportivon mukaan valmis jättämään Camp Noun seuraavan siirtoikkunan aikana, ja on kiinnostunut siirrosta Newcastleen.

Internazionalea pidetään Vidalin todennäköisimpänä päämääränä, sillä joukkueen italialaisluotsi Antonio Conte haluaisi vahvistaa keskikenttäänsä hänen entisellä pelaajallaan.

Vidal pelasi Conten alaisuudessa Juventuksessa 2011-2014, ja hän voisi toimia osana Lautaro Martínezin vaihtokauppaa. Barcelona on erittäin kiinnostunut 22-vuotiaasta argentiinalaiskärjestä, jonka sopimukseen sisältyy peräti 111 miljoonan euron ulosostoklausuuli. Vidalin kauppaaminen Milanoon auttaisi varmasti Martínezin hankinnassa.

Calcio Mercaton mukaan tilanne ei kuitenkaan ole vielä taputeltu. Manchester Unitedin tarjouksen Vidal on tiettävästi jo nähnyt, eikä hän ole vakuuttunut seuran ehdotuksesta. Newcastlen uusi projekti näyttäisi kuitenkin houkuttelevan kokenutta chileläispelaajaa.

Newcastle suunnittelee tiettävästi Steve Brucen korvaamista entisellä Juventus-managerilla Massimiliano Allegrilla, joka on tällä hetkellä ilman työpaikkaa. Allegri saisi saapuessaan vapaat kädet pelaajasiirtojen suhteen, mikä mahdollistaisi esimerkiksi Vidalin hankinnan.

Nähdäänkö Max Allegri ja Arturo Vidal kumpikin ensi kaudella Newcastlessa? Kuva: Getty Images

Calcio Mercato ei suoranaisesti kiellä sitä, etteikö Vidal voisi siirtyä Newcastleen, vaikka Bruce jäisikin seuran peräsimeen. Jos seura kuitenkin onnistuu korvaamaan 59-vuotiaan englantilaismanagerin Vidalin entisellä valmentajalla, on siirto luonnollisesti paljon todennäköisempi.

Vidalin sopimus Barcelonan kanssa päättyy vuonna 2021. Toukokuussa 33 vuotta täyttävän keskikenttämiehen siirtokorvaus ei varmasti olisi kovinkaan suuri, mutta hänen sopimusvaatimuksensa tekisi hänestä mitä todennäköisimmin Newcastlen uuden palkkakuninkaan.

Calcio Mercaton mukaan Allegri olisi kiinnostunut tuomaan myös Juan Cuadradon St James’ Parkille.