Leicester Cityn maalivahti Kasper Schmeichel on kertonut Jamie Vardyn kuuluisasta otteluita edeltävästä juomarutiinista, nimeten myös hänen oman suosikkinsa Valioliigan erotuomareista.

Vuonna 2016 Vardy kertoi, että hänellä oli tapana valmistautua otteluun juomalla kolme tölkkiä energiajuomia ja kaksi tuplaespressoa ennen pelin alkua. Sen lisäksi hän tykkäsi nauttia lasin portviiniä edellisenä iltana.

Schmeichel on kuitenkin kertonut, että 33-vuotias huippuhyökkääjä on nyt jättänyt väkevän viinin pois tunnetusta juomarutiinistaan. Päätös on selkeästi kannattanut, sillä kun kausi päätettiin keskeyttää koronaviruksen takia, Vardy oli Valioliigan maalipörssin kärjessä 19 täysosuman turvin.

– Portviinin juominen on nyt päättynyt, mutta sekin oli ennen hänen traditionsa. Se toimi hänen kohdallaan, Schmeichel kertoi BBC:n That Peter Crouch Podcastissa.

Red Bullia kittaava Jamie Vardy on tehnyt tällä kaudella 19 maalia Valioliigassa. Kuva: Getty Images

– Hän ei koskaan astunutkaan kuntosalille. Joskus harjoituksissa, hän ei olisi osunut edes ladon seinään. Otteluissa hänellä on kuitenkin tapana kääntää kytkintä ja tehdä juttunsa.

– Jos me koskaan tarvitsemme ketään suuttumaan jostain, hän on se vihainen mies. Hänellä on tapana pitää kaikki itsestään itsellään – hän ei ole se omahyväinen tyyppi WhatsAppissa.

[readmore from=Siirtouutiset]

Schmeichel on kuulunut Leicesterin miehistöön aina siitä lähtien, kun joukkue nousi Valioliigaan vuonna 2014. Hän oli myös avainroolissa, kun Leicester voitti Valioliigan mestaruuden vuonna 2016, eikä hänen paikkansa Kettujen ykkösvahtina ole sen jälkeen huojunut.

33-vuotiaan tanskalaisvahti on ollut uransa aikana tekemisissä useiden Valioliiga-tuomareiden kanssa, mutta tiukan asenteen omaava Mark Clattenburg oli hänen suurin suosikkinsa.

– Minä rakastin Mark Clattenburgia. Ei mitään p*skanjauhamista – hän käski sinua painumaan v*ttuun jos käyttäydyit kuin m*lkku, Schmeichel lisäsi.