Everton on jälleen tekemässä pelaajabisnestä Barcelonan kanssa. Asiasta kertoo barcelonalaislehti Sport.

Tämänkertainen nimi on Jean-Clair Todibo. Kyseessä on 20-vuotias toppari, jonka Barcelona osti Toulousesta miljoonalla eurolla tammikuussa 2019.

Barcelonassa Todibo on pelannut vain viisi ottelua, ja tämän kauden 190-senttinen ranskalainen on pelannut lainalla Bundesliigan Schalkessa. Siellä pelejä on kertynyt osin loukkaantumisten ja koronaviruksen aiheuttaman keskeytyksen vuoksi kymmenen.

Schalkella oli pelaajaan 25 miljoonan euron osto-optio tänä kesänä, mutta saksalaisseura ei kykene osto-optiota käyttämään koronaviruksen aiheuttamien taloustappioiden takia.

Barcelona on silti saamassa rahansa, sillä Sportin mukaan Everton on nyt valmis tarjoamaan Todibosta 20+5 miljoonaa euroa. 20 miljoonaa olisi siis kiinteä korvaus ja viiteen miljoonaan liittyisi jonkinlaisia ehtoja.

Barca haluaisi lisäksi takaisinosto-option, mutta siihen Everton ei ole suostumassa.

[readmore from=Siirtouutiset]

Todibo itse on jo näyttänyt vihreää valoa Valioliigalle. Everton ei kuitenkaan voi olla täysin varma pelaajan saamisesta, sillä Sportin mukaan muutama muukin – nimeltä mainitsematon – valioliigaseura on kiinnostunut pelaajasta.

Evertonin asemaa parantaa hyvät suhteet Barcelonaan. Seurat ovat viime vuosina tehneet useita pelaajakauppoja. Kesällä 2018 Everton osti Barcelonasta toppari Yerry Minan (30,25 miljoonaa euroa), vasemman pakin Lucas Dignen (20,2) ja lainasi vielä keskikentän André Gomesin (2,25). Gomesin Everton osti pysyvästi itselleen viime kesänä 25 miljoonalla eurolla.

Kesällä 2017 Everton taas myi Barcelonan oman kasvatin, Gerard Deulofeun, takaisin Barcaan 12 miljoonalla eurolla. Toffees oli ostanut hänet Kataloniasta kuudella miljoonalla eurolla kaksi vuotta aiemmin.