Bulgarian maajoukkueen entinen tähtihyökkääjä Dimităr Berbatov ei ollut aluksi järin innoissaan, kun Tottenham teki hänestä tarjouksen vuonna 2006.

Toissa vuonna uransa lopettanut Berbatov, 39, oli tehnyt saksalaiselle Bayer Leverkusenille 202 ottelussa yhteensä 91 maalia ja odotti saavansa kosiskeluja vielä isommista ympyröistä.

– Olin ihan, että ”Hetkinen, Spurs haluaa minut? Mitä? Missä ovat Barcelona, Real Madrid ja Manchester United?” muisteli Berbatov Talksportin haastattelussa.

– Ajattelin kaikkia tyhmiä kysymyksiä, koska ajattelin pärjänneeni niin hyvin, että jokin iso seura tulisi perääni.

– Nuorena luulee tietävänsä kaiken ja omaavansa vastaukset kaikkiin kysymyksiin, mutta oikeasti ei tiedä mitään.

Lopulta Berbatov siirtyi Tottenhamiin 10,9 miljoonan punnan (noin 12,5 miljoonaa euroa) korvausta vastaan. Hän vietti Lontoossa kaksi kautta, kunnes Manchester United osti hänet 30,75 miljoonalla punnalla. Kaikkiaan hän pelasi Valioliigassa 229 ottelua tehden niissä yhteensä 94 osumaa.

Manchester Unitedissa Berbatov voitti muun muassa kaksi Valioliigan mestaruutta. Kuva: Getty Images

– Loppujen lopuksi heidän [Tottenhamin] sinnikkyytensä oli iso asia minulle. Tiesin sillä hetkellä, että haluan mennä sinne, kun tapasin [manageri] Martin Jolin.

– Hän istui tuolissaan kuin Kummisetä, sanoi Berbatov viitaten klassikkoelokuvaan.

– Hän sanoi: ”Berba, tervetuloa, poikani!” Minä ajattelin itsekseni, että ”tämä on se oikea paikka”, koska välillä sen yhteyden toiseen vain huomaa, en osaa selittää sitä.

– Toinen syy oli se, että Martin näytti edesmenneeltä isoisältäni, jota rakastin paljon. Ajattelin itsekseni, että ”tästä tulee vielä jotain”.