Pep Guardiola olisi kiinnostunut mahdollisuudesta valmentaa Brasilian maajoukkuetta, kertoo hänen entinen apuvalmentajansa Domenec Torrent, joka työskenteli espanjalaisluotsin vierellä Barcelonassa, Bayern Münchenissä ja Manchester Cityssä.

Guardiola on viettänyt koko hänen menestyksekkään manageriuransa seurapiireissä, johdattaen huippuluokan joukkueensa sarjamestaruuksiin sekä Espanjassa, Saksassa että Englannissa.

Hänellä ei kuitenkaan ole ollut tapana asettua kovin pitkäksi aikaa aloilleen, minkä takia hänen uskotaan lähtevän Manchester Citystä kesällä 2021, kun hänen sopimuksensa Etihad Stadiumilla umpeutuu.

Guardiola ei ole vihjannut etsivänsä uutta työpaikkaa, mutta Torrentin mukaan mahdollisuus maajoukkuetasolta voisi olla juuri se haaste, mitä 49-vuotias mestariluotsi lähtee seuraavaksi tavoittelemaan.

– Pep voisi valmentaa Brasilian maajoukkuetta täydellisesti – ja minä olen vakuuttunut siitä että hän parantaisi sitä, Torrent kertoi Globoesportelle.

Pep Guardiola on aina tykännyt työskennellä brassipelaajien kanssa. Kuva: Getty Images

– Jos Pep on jossain asiassa hyvä, niin se on joukkueiden kehittämisessä. Hän on kiinnostunut mistä tahansa työpaikasta jalkapallon huipulta, koska hän kuitenkin tietää, ettei ilman hyviä pelaajia voi saavuttaa mitään.

– Pepillä on erityinen tunne brasilialaisia kohtaan. Hän on tehnyt töitä brassipelaajien kanssa Barcelonassa, Bayernissa ja Cityssä. Hänellä on jopa suuri mieltymys brassipelaajia kohtaan, koska he ovat hyvin monipuolisia ja voivat sopeutua minkälaiseen pelityyliin tahansa.

[readmore from=Pep-Guardiola]

Entinen Barcelona-tähti Dani Alves on myös aiemmin kertonut Guardiolan halukkuudesta valmentaa Brasilian maajoukkuetta. Hän ei kuitenkaan ole varma, miten Brasiliassa suhtauduttaisiin ulkomaalaiseen valmentajaan.

– Pep sanoi, että hän haluaisi tehdä Brasiliasta MM-kisojen mestarin, ja hänellä oli kokonainen strategia sitä varten, Alves kertoi ESPN:lle vuonna 2014.

– Mutta he eivät halunneet sitä, koska he sanoivat etteivät he tiedä, hyväksyisikö Brasilia ulkomaalaista valmentajaa.