Saksalaisen jalkapallon legendoihin lukeutuva Lothar Matthäus ei ymmärrä, miten Pep Guardiola päästi Jadon Sanchon siirtymään vuonna 2017 Manchester Citystä Borussia Dortmundiin.

Vuonna 1990 Länsi-Saksan kapteenina MM-pokaalin nostanut, kuusikymppisiään pian juhliva Matthäus puhui takavuosien huomioistaan Goalille.

– Katselin salilla alle 17-vuotiaiden EM-peliä Englannin ja Norjan välillä. Keskeytin treenit ja soitin urheilun parissa toimivalle ystävälleni kysyäkseni, kuka on tuo englantilainen vasemassa laidassa. Vastauksen saatuani mietin, että siinä on loistava lupaus, jolla on edessään upea ura.

Seuraava käänne yllätti ikonin.

– Puoli vuotta myöhemmin hän siirtyi Dortmundiin, ja mietin asiaa Guardiolan kannalta; miten hän saattoi päästää tämän huippupelaajan lähtemään? En ymmärtänyt sitä, sillä hänellä on aina mielestäni ollut hyvä silmä nuorten pelaajien suhteen. Toki Sancho ei tehnyt puolustustöitään silloin, mutta nuoret pelaajat eivät koskaan ole täydellisiä.

Sanchon paluu Englantiin on ollut kestopuheenaihe jo pitkään.

– Olin tyytyväinen, kun hän siirtyi Dortmundiin. Se siirto on auttanut häntä kehittymään. Ehkä hän palaa Englantiin, mutta silloin seura saa isot rahat tästä timantista.