Manchester Cityn entinen kapteeni Andy Morrison, 49, kertoo BBC:n haastattelussa muun muassa masennuksestaan ja taistelustaan alkoholismia vastaan.

Ex-toppari Morrisonin tilanne on tällä hetkellä hyvä, mutta hänen mukaansa pahin pohjakosketus oli aikoinaan herääminen sellistä Invernessissä.

– Kun avasin silmät ja näin kalterit ja neljä seinää, miettien ”Mitä olen tehnyt?”. Katsoin käsiäni ja tunnustelin kasvojani, voitinko vai hävisinkö tappelun? Minulla ei ollut hajuakaan siitä, mitä edellisiltana oli tapahtunut. Odotin vain saavani selville, kuinka vakavaa se oli, kertaa Morrison.

– Jos joku olisi avannut oven ja sanonut, että sinua syytetään murhasta, en olisi tiennyt. Se hetki oli yksinäinen, karmea paikka.

BBC Sport Wales

@BBCSportWales
Connah's Quay Nomads manager and former Manchester City captain Andy Morrison talks about his battles with depression

📹 Watch: bbc.in/2ypEq3k

Connah’s Quay Nomadsia tätä nykyä luotsaava Morrison tunnustaa avoimesti, että se polku olisi hyvin voinut viedä hänet vankilaan, sairaalaan tai hautausmaalle.

– En joutunut vaikeuksiin aina kuin join, mutta olin humalassa aina joutuessani vaikeuksiin. Oli niin monta tilannetta, jolloin minusta tuntui, että olin pettänyt ihmiset. Olin urani aikana todella vahvoissa asemissa, ja sitten alkoholidemoni palasi takaisin ja löysin itseni uskomattomista tilanteista, joissa minun ei olisi pitänyt olla – ottaen huomioon minulle annetun vastuun.

Morrison uskoo, että ”synkkyys ja demonit” johtuvat hänen lapsuudessaan tapahtuneesta välikohtauksesta. Kaksi miestä käytti häntä hyväkseen puistossa Plymouthissa.

– Tänä päivänä ymmärrän, mistä se viha ja barbaarinen käytös on peräisin, mutta minulla vei pitkään ymmärtää se.

Morrison edusti urallaan myös muun muassa Plymouthia, Blackpoolia ja Huddersfieldiä.