Chelsean tähtihyökkääjä Tammy Abraham on kertonut seuran virallisilla kotisivuilla, miten hän menetti itsevarmuutensa kärsittyään rasistisista solvauksista kauden alussa.

Abraham pelasi viime kauden lainalla Aston Villassa. Hän teki 26 maalia Englannin Mestaruussarjassa ja auttoi birminghamilaisseuran Valioliigaan. Frank Lampard piti näkemästään ja teki 22-vuotiaasta hyökkääjälupauksesta Chelsean uuden numero ysin.

Abrahamin ura Chelsean ykkösmiehistössä ei kuitenkaan lähtenyt toivotulla tavalla käyntiin. Hän teki Chelsea-debyyttinsä joukkueen 0-4-tappiossa Manchester Unitedia vastaan. Kolme päivää myöhemmin Abraham epäonnistui ratkaisevalta pilkulta UEFA Super Cupin finaalissa Liverpoolia vastaan.

Abrahamin mukaan epäonnistunut pilkku jätti hänet kyyneliin, jonka jälkeen hän joutui rasismin kohteeksi sosiaalisen median puolella. Nuori kärkimies oli menettänyt itseluottamuksensa täysin, eikä hänestä ollut koskaan tuntunut yhtä pahalta.

Chelsea hävisi Super Cupin Liverpoolille rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Kuva: Getty Images

– Viime kaudella Villassa, olin missannut ehkä yhden pilkun kahdeksasta tai yhdeksästä yrityksestä, joten olin itseluottamusta täynnä. Muistan kävelleeni pallon luokse, jolloin paineet kuitenkin kasvoivat. Siinä vaiheessa kukaan ei ollut vielä epäonnistunut, joten tiesin että minun oli tehtävä maali.

– Minulla oli idea siitä, mitä aioin tehdä, mutta muutin mieltäni kesken juoksun. Ottelun jälkeen pukuhuoneessa kaikki tulivat ympärilleni ja sanoivat: ”Älä huoli, tällaista tapahtuu parhaimmillekin pelaajille”. Silloin en kuitenkaan halunnut kuunnella sitä. Halusin kaikkien jättävän minut rauhaan, minä vain itkin.

– Menetin paljon itseluottamusta sen jälkeen. Tein hyvää työtä lainajaksojeni aikana, mutta kun tulin takaisin Chelseaan, se ei vain tuntunut toimivan – en saanut ensimmäistä maaliani, en pystynyt tekemään mitään.

– Mielessäni ajattelin, että oliko tämä kaiken sen stressin arvoista, koska sain Twitterissä paljon solvauksia, paljon rasistisia kommentteja. Ihmiset sanoivat etten ollut tarpeeksi hyvä edustamaan Chelseaa. Se oli synkin hetkeni koskaan jalkapallossa.

Hänen epäonnistumisestaan huolimatta Lampardin luotto Abrahamiin ei horjunut. Seuraavassa pelissä nuori maalipyssy tuli vaihdosta kehiin, jonka jälkeen hänet nimettiin avauskokoonpanoon Norwichia vastaan. Silloin Abraham viimein onnistui. Hän teki kaksi maalia, kun Chelsea nappasi 3-2-voiton Carrow Roadilta.

Tammy Abraham teki ensimmäiset Chelsea-maalinsa Norwichia vastaan. Kuva: Getty Images

Sama tarina toistui kotipelissä Sheffield Unitedia vastaan, jonka jälkeen hän maalasi hattutempun Wolverhamptonin verkkoon. Abraham oli saanut itseluottamuksensa takaisin, mikä auttoi häntä rikkomaan 15 maalin rajapyykin ennen jalkapallokauden keskeytymistä.

– Minun pääni sisällä, tiesin että jos en tekisi maalia [Norwichia vastaan] se voisi olla viimeinen kertani avauksessa. Kun maalasin, tunteet nousivat pintaan. Juoksin managerin luokse ja mietin itsekseni: ”Tein juuri ensimmäisen maalini Chelsealle!”

[readmore from=Chelsea]

– Silloin itseluottamukseni alkoi palautua. Tein myös voittomaalin siinä pelissä, joten sen jälkeen itseluottamus tuli takaisin vähitellen. Chelsea-fanit alkoivat uskoa minuun ja pystyin jatkamaan.

– Hyökkääjänä, sinun on uskottava itseesi ja olla luottavainen. Kun olet Chelsean numero yhdeksän, sinulla on suuret saappaat täytettävänä, joten minun on uskottava että voin olla se mies, joka tekee maaleja ja pärjää hyvin tässä joukkueessa. Sinulla on oltava se fiilis jokaiseen peliin lähtiessä.