Tottenhamin belgialaistoppari Toby Alderweireld, 31, kertoo nauraneensa, kun hän sai kuulla Ekerenin asukkaiden patsasideasta.

Perjantai-iltapäivään mennessä yli 800 ihmistä oli allekirjoittanut adressin, joka vaati Alderweireldille patsasta entisen kuninkaan Leopold II:n patsaan tilalle.

Kongolaisia aikoinaan orjuuttaneen Leopold II:n patsas päätettiin hiljattain siirtää pois Ekerenistä. Mielenosoittajat olivat ottaneet sen kohteekseen ja vandalisoineet sitä.

– Ajattelin sen olevan jonkinlainen vitsi, ihmiset oikeasti ovat allekirjoittaneet adressin, Alderweireld sanoo Guardian-lehden haastattelussa.

– Minun on sanottava, että pidän sitä myös pienenä kunnianosoituksena. Se on pieni kaupunki Belgiassa, ja asuin siellä nuoruudessa 15-vuotiaaksi asti. Kävin siellä koulua ja vierailen siellä edelleen, hän jatkaa.

– Jos he todella haluaisivat sitä, en koskaan sanoisi ”ei”, koska se olisi kunnia, mutta en itse aio allekirjoittaa minua koskevaa adressia. Kaikista allekirjoittaneista luulen, että noin 80 prosenttia on kavereitani.