Liverpoolin entinen keskikenttäpelaaja Danny Murphy ei katso hyvällä sitä, että Manchester Cityn pelaajat muodostavat ”kunniakujan” Liverpoolin mestarijoukkueelle ennen torstain huippukohtaamista.

Cityn luotsi Pep Guardiola on vahvistanut, että joukkueen pelaajat tekevät perinteiden mukaisesti kunniaa ja taputtavat Liverpoolille, joka varmisti viime viikolla Valioliigan mestaruuden.

– Mielestäni se on täyttä hölynpölyä! En tiedä, mistä se (tapa) on alkanut ja miksi. Minusta tuntuisi epämukavalta tehdä se. Tekisin sen, koska on pakko, mutta en haluaisi tehdä sitä, koska sitä ei tehtäisi vilpittömästi, Murphy sanoo talkSPORTilla.

– Jos olisin Liverpoolin pelaaja ja United olisi voittanut liigan, tietäisin heidän olevan parempia. Silloin kunnioittaisin sitä ja yrittäisin parhaani mukaan olla heidän kaltaisensa, joten he tietävät kunnioituksen olevan olemassa.

– Fanit eivät halua sitä, eivätkä pelaajat oikeastaan halua tehdä sitä. Se on vain tehokeino eikä merkitse mitään. Kevin De Bruyne on luultavasti maailman paras keskikenttäpelaaja ja hän taputtaa ja tekee kunniakujaa pelaajille, jotka eivät osaa edes sitoa hänen kengännauhojaan!

Murphystä tuntuisi epämukavalta jopa kävellä kunniakujaa pitkin, mikäli hänen joukkueensa olisi voittanut mestaruuden.

– Ymmärrän, miksi se on luotu, koska se antaa katsojille oikean viestin. En kuitenkaan näe siinä pointtia.