Yli sata maaottelua pelannut ja upean uran ulkomailla tehnyt Jonatan Johansson näkee, että Norwichilla on edelleen hiuksenhienot mahdollisuudet nousta kuiville. Tosin enemmän mikroskooppiset kuin todelliset, mutta kuitenkin.

– Norwichin putoaminen ei ole vielä varmistunut lähinnä siksi, että myös muut häntäpään joukkueet ovat pelanneet tauon jälkeen niin huonosti. Heikosti pelanneita joukkueita on tavallista enemmän ja siksi Norwichilla on vieläkin sauma, Johansson arvioi Valioliiga.comille.

West Ham alkaa olla kuivilla ja Brighton otti tärkeän voiton. Tästä huolimatta putoamistaistelu jatkuu, jopa Norwichin osalta. Juurikaan toivoa Johansson ei Teemu Pukin edustamalle Norwichille anna.

– Norwichin pelaaminen ei näytä yritteliäältä. Varmasti pelaajat taistelevat, mutta ilmeestä puuttuu jotain sellaista, mitä muilla putoajakandidaateilla on. Jotenkin vaikuttaa, että ainakin jotkut pelaajista ovat sopeutuneet siihen ajatukseen, että lähtö tulee, Johansson miettii.

– Lisäksi tyhjille katsomoille pelaaminen poistaa Norwichilta yhden aseen: kotiyleisön. Kun materiaali on kapea, joukkue pystyy ammentamaan paljon kotiyleisöltä. Nyt sitä etua ei ole.

Johansson tietää mistä puhuu, sillä hän pelasi 2006 12 ottelua nimenomaan ”Kanarialintujen” riveissä lainapelaajana. Hän on itsekin siis kokenut Norwichin kotiyleisön tuoman tuen. Tiistain ottelua ei tosin pelata Norwichissa vaan vieraskentällä Watfordia vastaan. Viaplay näyttää tutusti ottelun palvelussaan.

– Tämä on Norwichin viimeinen oljenkorsi. Jos joukkue voittaa tänään, sillä on vielä saumat. Mutta tämä on myös Watfordille huipputärkeä peli. Panokset ovat ihan katossa, Johansson sanoo.

– Toivotaan suomalaisittain, että Teemu Pukki palaa avaukseen ja saa taas maalitilin auki. Toivotaan myös, että Norwich pääsisi taas omalle tasolleen ja pitäisi sitä kautta toiveita vielä yllä.

Valioliigan ottelu Watford-Norwich alkaa kello 20.00, samoin kuin etenkin Chelsealle iso ottelu Crystal Palacea vastaan. Myöhäisottelussa 22.15 kohtaavat Arsenal ja Mestarien liigan paikasta vahvasti taisteleva Leicester.

Kaikki kolme ottelua ovat nähtävissä Viaplayn kautta.