The Telegraphin mukaan Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær on valmis myymään ainakin kuusi lehden nimeämää pelaajaa kasvattaakseen seuran siirtokassaa kesän siirtoikkunan alla.

Jesse Lingard, Alexis Sánchez, Chris Smalling, Marcos Rojo, Phil Jones ja Diogo Dalot saattavat kaikki löytää itsensä oikeanlaisten tarjousten saapuessa Old Traffordin ulkopuolelta ensi kaudella.

Solskjærin prioriteetti siirtomarkkinoilla on uusi oikean puolen laitahyökkääjä, minkä takia seura on ollut koko kevään Dortmundin ja Englannin Jadon Sanchon perässä. Norjalaisluotsi olisi kuitenkin halukas hankkimaan myös uuden topparin ja kärkimiehen, jos seura sen sallii.

Ottaen huomioon koronaviruskriisin taloudelliset vaikutukset seurojen varakkuuteen, Manchester Unitedin ei odoteta törsäävänä tänä kesänä viime vuotta suuremmin.

Bruno Fernandes maksoi Manchester Unitedille tammikuussa noin 50 miljoonaa euroa. Kuva: Getty Images

Kesällä 2019 seura kulutti noin 80 miljoonaa euroa Harry Maguireen, Aaron Wan-Bissakaan ja Daniel Jamesiin, kun Romelu Lukaku lähti vastapainoksi isolla rahalla Internazionaleen. Bruno Fernandesin kaappaus Sporting Lissabonista tammikuussa rajoittanee myös Unitedin siirtosuunnitelmia tänä kesänä.

Solskjær on kuitenkin kykeneväinen kasvattamaan siirtokassaansa tarpeettomien pelaajien kauppaamisella. Seitsemän ykkösmiehistön pelaajaa on jo jättänyt Manchester Unitedin Solskjærin saavuttua joukkueen peräsimeen, eikä managerin uudelleenrakentamisprojekti ole vielä valmis.

Lähes 500 000 euron viikkopalkkaa (bonukset mukaan lukien) nauttivan Sánchezin myyminen on Manchester Unitedin ensisijainen tehtävä. 31-vuotias chileläishyökkäjää on tällä hetkellä lainalla Internazionalessa, mutta manchesterilaisseura maksaa yhä noin 190 000 euron suuruisen osuuden hänen jättimäisestä viikkopalkastaan.

Alexis Sánchez on tullut Manchester Unitedille kalliiksi, vaikka hän ei edes enää pelaa joukkueessa. Kuva: Getty Images

AS Roma on puolestaan halukas jatkamaan Smallingin lainaa vielä yhdellä vuodella, mutta Manchester United haluaisi myydä pelaajan pysyvästi eteenpäin. Seurat ovat neuvotelleet uudesta lainajaksosta, jonka päätteeksi Roman olisi ostettava 30-vuotias englantilaistoppari 23 miljoonalla eurolla itselleen.

Lingard, 27, saattaa tienata Manchester Unitedille suurimman siirtosumman kaikista, Telegraph ounastelee. Useat seurat Valioliigassa ja muualla Euroopassa tarkkailevat Mino Raiolan alaisuudessa olevan pelintekijän tilannettaan, vaikka Lingardin näytöt ovatkin jääneet vaisuiksi Solskjærin alaisuudessa.

[readmore from=Manchester-United]

Rojo on tällä hetkellä lainalla Estudiantesissa, eikä 30-vuotiasta argentiinalaistopparia tarvita enää Old Traffordilla. Sama tilanne koskee 28-vuotiasta Jonesia, joka ei ole onnistunut pitämään itseään pelikuntoisena enää pitkään aikaan.

21-vuotias Dalot ei ole onnistunut vakuuttamaan Solskjæria ja haluaa säännöllistä peliaikaa. Wan-Bissaka, Luke Shaw ja Brandon Williams ovat kaikki nokkimisjärjestyksessä portugalilaispuolustajan edellä. Portugalin U21-maajoukkuemies maksoi Unitedille 22 miljoonaa euroa heinäkuussa 2018.