Valioliigan sarjapaikka on taloudellisesti sen verran valtava asia, että sen eteen ollaan valmiita kääntämään kaikki kivet. Bournemouthin johtoportaassa keskustellaan tällä viikolla Sky Sportsin tietojen mukaan siitä, hakeeko se korvauksia Hawk-Eye Innovationsilta.

Aston Villa nappasi pisteen Sheffield Unitedia vastaan 17. kesäkuuta, kun ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin. Ottelussa nähtiin selkeä maali, kun Aston Villan maalivahti Ørjan Nyland kaatui pallo sylissään oman maalin puolelle, mutta Hawk-Eye ei huomannut osumaa, ja se jäi lopulta tuomitsematta.

Tuolla pisteellä Aston Villa periaatteessa varmisti sarjapaikan. Lopullinen ero Bournemouthiin oli pisteen verran. Bournemouthilla oli vieläpä parempi maaliero kuin Aston Villalla, joten tasapisteissä Bournemouth olisi säilyttänyt sarjapaikkansa ja Villa pudonnut Mestaruussarjaan.

Hawk-Eye Innovations pahoitteli tilannetta ottelun jälkeen. Se ei kuitenkaan varmasti kovinkaan paljon lämmitä Bournemouthin toimistolla. Valioliigan sarjapaikka on arviolta jopa 200 miljoonan punnan arvoinen.

Skyn mukaan Bournemouth ei ole vielä laittanut lakimiehiään töihin asian tiimoilta. Seurajohto kuitenkin keskustelee tällä viikolla aiheesta ja jatkotoimenpiteistä. Seurajohdon kokouksen yhteydessä on myös tarkoitus keskustella manageri Eddie Howen asemasta. Howe on valmentanut Bournemouthia vuodet 2008-11 sekä lyhyen Burnley-pestin jälkeen yhtäjaksoisesti vuodesta 2012.