Fulham otti kiinnityksen nousukarsintojen finaalipaikkaan maanantai-iltana, kun se kaatoi Cardiffin avausosassa maalein 2-0. Ottelun hahmo oli entinen Tottenham-lupaus Josh Onomah, joka viimeisteli upean osuman.

Onomah vei Fulhamin 1-0-johtoon toisen puoliajan alussa. Onomah taiteili itsensä usean pelaajan ohi ja sijoitti pallon lopulta vasempaan alakulmaan (ks. video alempaa). Sky Sports valitsi Onomahin ottelun parhaaksi pelaajaksi, ja 23-vuotias keskikenttäpelaaja sai komeat kehut manageriltaan Scott Parkerilta.

– Se oli mahtava osuma. Josh on ollut erinomainen siitä asti, kun tuli tänne. Tämä on se pelipaikka, johon olemme yrittäneet hänet saada, ja siinä hänen taitonsa ja laatunsa tulee esiin. Olen todella tyytyväinen hänen puolestaan. Hän todella ansaitsee kaiken sen, mitä hän on tehnyt, Parker kehui Sky Sportsille.

Onomah siirtyi Tottenhamista Fulhamiin ilmaisella siirrolle viime kesänä. Onomah on ollut koronatauon jälkeen todella vahvassa vireessä. Keskikentän hyökkäävämmässä roolissa pelannut Onomah teki kaksi maalia ja syötti kaksi osumaa viimeisessä seitsemässä sarjaottelussa. Koko kaudella Onomah pelasi 33 ottelua, joissa syntyi kolme maalia ja kolme maalisyöttöä.

Upea osuma on vahvasti viemässä Fulhamin kohti nousukarsintojen finaalia. Toinen välierä pelataan torstaina. Nousukarsintojen finaali on vuorossa 4. elokuuta. Toisen välierän avausosassa Swansea kaatoi Brentfordin 1-0.

Onomahin oli aluksi vaikea löytää sanoja kuvailemaan upeaa osumaansa.

– En oikein tiedä mitä sanoa… Kun olin boksissa, tiesin, etteivät he oikein voi koskea minuun. Se antoi itseluottamusta haastamiseen. Sitten kun pallo oli maalissa, olin onneni kukkuloilla. Mahtava fiilis. Tiesin kun sain pallon, että minun pitää pysyä vain rauhallisena ja sen tein, mies kommentoi seuran nettisivuilla.

Osumansa jälkeen Onomah juoksi halaamaan Parkeria.

– Hän tarvitsi kodin ja hieman rakkautta, Parker totesi Guardianin mukaan Onomahia.

Onomah on Tottenhamin kasvatti ja näki läheltä, kun Parker pelasi vielä Spurs-paidassa. Parker siirtyi kesällä 2013 Fulhamiin. Samaan aikaan Onomah vasta nousi Tottenhamin alle 18-vuotiaiden joukkueeseen.

– Olen aina katsonut häntä ylöspäin. Hän pelasi upean uran. Hän on aina uskonut minuun ja antoi minulle mahdollisuuden, Onomah kiitteli.

Katso Onomahin osuma alta. Jos et näe, voit katsoa sen täältä.