Perinteisesti Englannin jalkapallokauden avaava Community Shield pelataan tänään lauantaina kello 18.30 Wembley Stadiumilla. Vastakkain ovat Valioliigan ykkönen Liverpool ja FA Cupin voittanut Arsenal. Ottelu on katsottavissa Viaplayn suoratoistopalvelusta.

Molemmilla seuroilla on Community Shieldin historiassa 15 voittoa. Ottelun voittaja nousee siis pitämään yksin kakkossijaa historiatilastossa, jonka kärkipaikalla on Manchester United 21:llä Community Shield -voitollaan.

Liverpool ja Arsenal ovat kohdanneet Community Shieldissä kolmesti. Vuonna 1979 Liverpool otti voiton maalein 3−1, vuonna 1989 Liverpool voitti 1−0 ja vuonna 2002 Arsenal oli vahvempi 1−0.

Nyt Community Shield pelataan erikoisissa olosuhteissa. Koronaviruksen takia ottelussa ei ole yleisöä, ja Valioliigan viime kauden päätöskierroksesta on aikaa vasta runsas kuukausi.

− Me, kuten varmasti Arsenalkin, valmistaudumme pitkään, kokonaiseen kauteen. Siitä on luultavasti tulossa yksi intensiivisimmistä kausista, jonka olemme elämissämme kokeneet, sillä pelejä on paljon lyhyessä ajassa, Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoi ottelun alla.

− Siitä tulee rankkaa, mutta kukaan ei valita. Olemme iloisia, että voimme ylipäänsä pelata, Klopp jatkoi.

Viaplay näyttää Community Shieldin. Valioliigan kausi starttaa syyskuussa!

Liverpoolilta ovat sivussa ottelusta ainakin kapteeni Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain ja Joël Matip. Trent Alexander-Arnoldin pelikunnosta ei ole tietoa, mutta Virgil van Dijkin pitäisi olla toipunut tiistain harjoitusottelussa saamastaan päävammasta.

− Asiat ovat niin hyvin kuin ne voivat tässä tilanteessa olla, ja yritämme täysillä voittaa pelin. Arsenal tekee samoin, Klopp totesi.

Arsenalin pelaavasta maalivahdista ei ole tietoa. Bernd Leno on ollut loukkaantuneena, mutta saattaa aloittaa tolppien välissä.

Puolustaja William Saliban odotetaan puolestaan debytoivan ”Tykkimiesten” paidassa.

Arsenal onnistui kukistamaan Liverpoolin heinäkuussa. Päävalmentaja Mikel Arteta kertoi, että tuo ottelu saattoi olla eräänlainen kulminaatiopiste Arsenalin tulevaisuuden kannalta.

− Se antoi meille uskoa siitä, että pystymme voittamaan isoimmatkin joukkueet, Arteta sanoi.

Arsenal pystyi voittamaan myös muun muassa Manchester Cityn ja Chelsean, mutta juuri Liverpoolista otettu voitto tuli tarpeeseen.

− Siinä pelissä joukkue hitsautui yhteen ja saimme paljon itseluottamusta, Arteta pohti.

Viaplay näyttää Community Shieldin. Valioliigan kausi starttaa syyskuussa!