Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkue teki perjantaina selvää jälkeä Kosovosta ikäluokan EM-karsinnoissa hakemalla vieraista 6-0-voiton.

Ottelun kaikki maalit syntyivät toisella puoliajalla, ja niistä puolet Arsenalin Edward Nketiahin toimesta. Nketiah iski ensimmäisen osumansa 51. minuutilla ja kolmannen 61. minuutilla, joten hänellä meni hattutempun tekemiseen vain kymmenen minuuttia. Viimeisen maalinsa hän viimeisteli rangaistuspotkusta.

Nketiah on tällä hetkellä karsintojen maalipörssin jaetulla toisella sijalla Ranskan Odsonne Edouardin kanssa. Maalikuninkuudessa on kiinni Hollannin Dani de Wit. Kaikki heistä ovat osuneet tolppien väliin kahdeksan kertaa, mutta de Wit on lisäksi antanut yhden maalisyötön.

Kosovoa vastaan maalinteossa onnistuivat myös Arsenalin Reiss Nelson, Tottenhamin Ryan Sessegnon ja Borussia Dortmundin Jude Bellingham, josta tuli Englannin U21-maajoukkueen historian nuorin debytantti ja maalintekijä. Bellingham täytti kesäkuussa vasta 17 vuotta.

Englanti johtaa viiden ottelun jälkeen karsintalohkoaan puhtaalla pelillä. Aidy Boothroydin valmentama joukkue on tehnyt karsintojen aikana 19 maalia ja päästänyt vain kolme. Seuraavassa karsintapelissään Englanti kohtaa Itävallan vieraissa ensi tiistaina.

Miesten maajoukkue pelaa Nations Leaguessa lauantaina Islannin ja tiistaina Tanskan vieraana.

England

@England
A superb night for our #YoungLions 🔥

Watch all six of the goals from the win against Kosovo in #U21EURO qualifying: