Crystal Palace ja Southampton kohtasivat toisensa uuden valioliigakauden toisessa ottelussa. Tasaväkinen kamppailu Selhurst Parkilla päättyi lopulta Palacen 1-0-voittoon.

Crystal Palace on pitänyt maalinsa puhtaana Valioliigan avausottelussa jo kolmantena kautena peräkkäin. Saavutus oli etenkin tänään vakuuttava, sillä joukkueen alakerrasta puuttuivat esimerkiksi Gary Cahill, Mamadou Sakho ja Patrick van Aanholt.

bet365

@bet365
Defenders not included in Crystal Palace's matchday squad:

❌ Gary Cahill
❌ Mamadou Sakho
❌ James Tomkins
❌ Patrick van Aanholt

They still took all three points and kept a clean sheet against Southampton.

A great start to the season for the Eagles.

#CPFC

Crystal Palace avasi maalihanat jo 13 minuutin pelin jälkeen nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Andros Townsend juoksi oikealta laidalta pystyyn ja keskitti pelivälineen kohti Wilfried Zahaa. Norsunluurannikkolaislaituri ei antanut pallon laskeutua, vaan laukoi sen ensimmäisellä kosketuksellaan etukulmasta sisään. 1-0.

Toisella jaksolla Southampton oli lähellä joutua entistä syvempään suohon, kun erotuomari Jon Moss näytti laitapuolustaja Kyle Walker-Petersille suoraa punaista korttia. Tarkastettuaan vaaratilanteen kuitenkin kentän laidalla olevalta ruudulta, muutti tuomari kortin värin keltaiseksi. Walker-Peters nosti tilanteessa jalkansa liian korkealle ja rikkoi Palacen Tyrick Mitchelliä.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Zaha luuli vieneensä Palacen jo 2-0-johtoon, mutta maali hylättiin paitsiona VAR-tarkastuksen jälkeen. Danny Ings kävi sen jälkeen erittäin lähellä tasoitusta pelin lisäajalla, mutta huippuottelun pelannut Vicente Guaita torjui englantilaishyökkääjän puskun komeasti tiehensä.

Stats Per 90

@StatsPer90
Vicente Guaita vs Southampton

🧤 5 Saves
🧤 5 Saves From Inside The Box
🧤 2 Big Chances Saved
⛔️ 1 Clean Sheet

Data via @StatsZone

#CPFC #FPL

Guaita nimettiin ansaitusti ottelun parhaaksi pelaajaksi. Espanjalaisvahti torjui peräti viisi laukausta ja auttoi Palacen puhtaaseen 1-0-voittoon.