Tottenham valmistautuu kohtaamaan Newcastlen sunnuntain toisessa valioliigaottelussa. Spurs-luotsi José Mourinho on kertonut kamppailun alla, miten hän oli aikoinaan lähellä ottaa apuvalmentajan työpaikan vastaan St James’ Parkilta.

Ennen kuin Mourinho, 57, käynnisti uransa täysaikaisena jalkapallomanagerina, hän työskenteli useamman vuoden Sir Bobby Robsonin tulkkina Sporting Lissabonissa ja FC Portossa.

Sen jälkeen Mourinho sai itselleen roolin Robsonin apuvalmentajana FC Barcelonassa, minkä takia hän on aina pitänyt entistä Newcastle-manageria ja kyseistä seuraa korkeassa arvossa.

LUE MYÖS: José Mourinho tiukasti Internazionale-topparin perässä – Antonio Conte loi toivoa Tottenham-siirron toteutumisesta

– Newcastle on seura, johon tunnen eräänlaisen yhteyden Herra Robsonin takia. Se on niin yksinkertaista, Mourinho kertoi Sky Sportsille.

Sir Bobby Robson valmensi menestyksekkään manageriuransa aikana esimerkiksi Barcelonaa, Newcastlea, Ipswich Townia ja Englannin maajoukkuetta. Kuva: Getty Images

– Hänellä oli suuri intohimo Newcastlea ja hänen asuinaluettaan Durhamia kohtaan. Se kaikki tuli hänen sydämestään. Hänen kauttaan myös minusta on tullut pieni ”Magpie”!

Kun Mourinholta kysyttiin, oliko hänellä lainkaan aikomuksia seurata edesmennyttä huippuvalmentajaa Newcastleen vuonna 1999, vastasi portugalilaisluotsi myöntävästi.

[readmore from=Tottenham]

– Tähyilin siinä vaiheessa jo toiseen suuntaan. Robson tiesi aina, että halusin antaa hänelle kaikkeni. Mutta samalla hän tiesi, että katseeni osoitti jo toiseen suuntaan. Mutta kyllä, siihen oli mahdollisuus.

Mourinho uskoo, että Callum Wilsonin, Ryan Fraserin, Jamal Lewisin, Jeff Hendrickin ja Mark Gillespien vahvistama Newcastle tulee olemaan kova vastustaja Tottenhamille sunnuntain kamppailussa.

– He onnistuivat hankkimaan itselleen tärkeitä pelaajia, se on varma. Steve Brucen ilo välittyi minulle saakka, kun hän puhui lehdistölle hänen uusista pelaajistaan. Tämä on ollut todella hyvä siirtoikkuna heille.