Manchester United on päässyt Atalantan kanssa sopuun Amad Diallo Traorén pysyvästä siirrosta Old Traffordille, kertoo pelaajasiirtoihin erikoistunut italialaistoimittaja Fabrizio Romano.

Manchester United maksaa 18-vuotiaasta teinitähdestä alustavasti 30 miljoonaa euroa. Traoré saapuu seuraan kuitenkin vasta tammikuussa 2021, sillä norsunluurannikkolaispelaajan passi- ja työlupa-asiat ovat vielä kesken.

Vuonna 2002 syntynyt laitahyökkääjä oli hiljattain lähellä siirtyä lainalle Parmaan, joka ehti jo tiedottaa nuorukaisen hankinnasta ennen kuin neuvottelut ajautuivat karille. Manchester United astui sen jälkeen kuvioihin ja kaappasi pelaajan itselleen.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Amad Traoré will join Manchester United on next January, here we go! Deal agreed right not with Atalanta but the young talent [born in 2002] will arrive on 2021 because of work permit and passport timing.

🚨 #MUFC will pay €30m + add ons for him! More: instagram.com/p/CF9deUYJ2DX/…
instagram.com

Fabrizio Romano (@fabriziorom) • Instagram photo

Viime kaudella Diallo Traoré pelasi 25 minuuttia Serie A:ssa ja teki yhden maalin. Atalantan konkarihyökkääjä Alejandro Gómez kuvaili seuran huippulupausta seuraavin ylistyssanoin Instagram Livessä:

[readmore from=Manchester-United]

– Hän on tulevaisuuden tähti, luottakaa minuun. Meidän harjoituksissa hän pelaa kuin Lionel Messi! Et voi pysäyttää häntä! Meidän topparit joutuvat aitoihin ongelmiin, kun Traoré on kentällä. Pysäyttääkseen hänet, he joutuvat potkimaan häntä. Hän on fantastinen!

Manchester Evening News’n mukaan United ei näe Traoréa vaihtoehtoisena hyökkääjävahvistuksena Jadon Sancholle. Seura yrittää tiettävästi hankkia Englannin maajoukkuehyökkääjän uudelleen ensi kesänä.

Manchester United on myös lähellä hankkia Edinson Cavanin ja Alex Tellesin ennen siirtoikkunan sulkeutumista. Kumpikin pelaaja on tiettävästi saapunut maanantaina Carringtoniin lääkärintarkastusta ja siirron viimeistelemistä varten.