Monille jalkapalloilijoille kertyy uran aikana mittava ja kosketeltava kokoelma muistoja, kun pelaajat vaihtavat pelipaitojaan otteluiden päätteeksi. Tähtipelaajan paidan omistaminen on suuri ylpeyden aihe, vaikka olisi itsekin huippupelaaja.

Myös Tottenhamin entinen keskikenttäpelaaja Jamie O’Hara pyrki keräämään mahdollisimman paljon nimekkäiden pelaajien paitoja pelatessaan Valioliigassa. Nykyään alasarjapelaajana ja radiojuontajana toimiva O’Hara kertoi Talksportin lähetyksessä, miten hän kerran himoitsi Cristiano Ronaldon paitaa, muttei viitsinyt pyytää sitä.

O’Hara kohtasi Ronaldon neljästi Tottenhamin riveissä, kun portugalilaishyökkääjä edusti vielä Manchester Unitedia. Hän suunnitteli kysyvänsä Ronaldon pelipaitaa ensimmäisen kohtaamisen jälkeen, muttei lopulta kehdannut, koska Tottenham hävisi 1-4 ja Ronaldo teki kaksi maalia.

– Minä rakastin pelipaitojen keräämistä. Vartuin katsellessani niitä pelaajia ja halusin aina yrittää saada heidän paitansa.

– Sain Paul Scholesin pelipaidan, ja se oli iso juttu, koska hän oli idolini, kun olin nuori.

O’Hara pelasi Valioliigassa kaikkaan 93 ottelua. Kuva: Getty Images

– Muistan, kun pelasin kerran Ronaldoa vastaan Old Traffordilla. Pelasin vasempana pakkina ja pelasin todella hyvin… Hän teki vain kaksi maalia, vitsaili O’Hara.

– Kentältä pois kävellessäni ajattelin, etten oikein voi pyytää hänen paitaansa, koska hän teki kaksi maalia ja minä pelasin vasempana pakkina.

– Halusin aina Ronaldon paidan, mutta kunnioitin Tottenhamin kannattajia ja ajattelin, ettei ole oikein pyytää hänen paitaansa, kun hän oli juuri antanut joukkueellemme selkäsaunan.

Ronaldo siirtyi vuonna 2009 Manchester Unitedista Real Madridiin silloisella maailmanennätyssummalla, 94 miljoonalla eurolla. Kesästä 2018 lähtien hän on edustanut Juventusta, joka maksoi hänestä Madridille sata miljoonaa euroa.