Jordan Pickford seurasi koko ottelun penkiltä, kun Everton hävisi sunnutaina Newcastlelle 1-2-lukemin St James’ Parkilla (lue lisää). Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Englannin maajoukkuevahti pudotettiin Evertonin penkille Valioliigassa.

Evertonin manageri Carlo Ancelotti on kuitenkin sanonut, että Pickford palaa liverpoolilaisten tolppien väliin ensi viikon lauantaina, kun joukkue isännöi Manchester Unitedia Valioliigan kahdeksannella ottelukierroksella.

Squawka

@Squawka
For the first time since joining Everton, Jordan Pickford has been dropped for a Premier League game.

The run of 119 consecutive PL starts comes to an end. 😳

 

Italialaisluotsi oli tyytyväinen Pickfordia korvanneen Robin Olsenin esitykseen, mutta tykkää harjoittaa rotaatiota myös puolustuslinjan alapuolella.

– Robin pelasi hyvin ja voin sanoa, että hän tulee pelaamaan uudelleenkin – mutta ei Unitedia vastaan, Ancelotti sanoi BBC:lle ottelun jälkeen.

– Minun valmentajaurallani, olen tottunut kierrättämään maalivahtejakin. Tein sitä Real Madridissa ja tein sitä myös Napolissa. Tämä ei siis ollut tietenkään viimeinen kerta.

[readmore from=Everton]

Olsen, 30, saapui Goodison Parkille vuoden mittaisella lainasopimuksella AS Romasta siirtoikkunan viimeisenä päivänä Pickfordin sorruttua useisiin virheisiin valioliigakauden alussa.

Kauden 2019-20 alun jälkeen Pickford on tehnyt viisi suoraan maaliin johtanutta virhettä Valioliigassa. Newcastlen Martin Dubravka on ainoa maalivahti, joka on sortunut samassa ajassa yhtä moneen virheeseen.

– Tämä [penkkikomennus] ei kuitenkaan tarkoita, ettemmekö me luottaisi Jordaniin. Me luotamme häneen hyvin paljon, siitä ei ole kysymystäkään, Ancelotti lisäsi.