Mestaruussarjassa pelaavan Derbyn omistaja Mel Morris on päässyt periaatteessa sopuun seuran myymisestä Derventio Holdings (UK) Limitedille.

Dervention omistaa Bin Zayed International LLC, jonka omistaja on abudhabilainen sheikki Khaled bin Saquer Zayed Al Nayhan. Sheikki Khaled on Manchester Cityn omistajan sheikki Mansourin serkku.

Sheikki Khaled oli viime vuonna kiinnostunut Newcastlen ostamisesta ja toissa vuonna hän tarjosi kaksi miljardia puntaa Liverpoolista.

Derby kertoo tiedotteessaan, että Derventio on läpäissyt Mestaruussarjan kattojärjestö English Football Leaguen testin, jolla kartoitetaan potentiaalisten seuraomistajien ja -johtajien pätevyyttä. Tiedotteen mukaan kauppa sinetöitäneen ”hyvin pian”. BBC:n mukaan ei ole tiedossa, sisältyykö kauppaan Derbyn kotistadion Pride Park, jonka Morris osti 80 miljoonalla punnalla kauden 2017-18 aikana.

Morris osti 22 prosentin osuuden Derbysta keväällä 2014 ja nousi seuran pääomistajaksi seuraavana vuonna. Hän on neuvotellut Dervention kanssa viime toukokuusta asti.