Liverpoolin, Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen entinen maalivahti Ray Clemence on kuollut 72 vuoden ikäisenä, vahvistaa Englannin jalkapalloliitto FA.

Clemence, joka voitti kolme Euroopan Cupia ja viisi Ykkösdivisioonan mestaruutta hänen menestyksekkään Liverpool-uransa aikana, oli epäilemättä yksi aikakautensa parhaimpia maalivahteja.

Clemence pelasi 61 ottelua Englannin A-maajoukkueessa, mutta olisi monien mielestä saanut paljon enemmän vastuuta, ellei hän olisi kilpaillut peliajasta legendaarisen Peter Shiltonin kanssa.

Clemence pelasi yhteensä 665 ottelua Liverpoolin tolppien välissä. Hän pelasi peräti 336 ottelua putkeen syyskuun 1972 ja maaliskuun 1978 välillä. Ainoastaan kaksi pelaajaa ovat pelanneet Liverpoolille enemmän otteluita kuin Clemence: Ian Callaghan ja Jamie Carragher.

Clemence siirtyi vuonna 1981 Liverpoolista Tottenhamiin. Hän ylsi vuonna 1987 jo viidettä kertaa urallaan FA Cupin finaaliin. Akillesvamma myöhemmin samana vuonna johti hänen uransa päätökseen vuonna 1988. Clemence liittyi myöhemmin Tottenhamin ja Englannin valmennustiimiin.

England

@England
We are extremely saddened to learn that former #ThreeLions goalkeeper and coach Ray Clemence has passed away at the age of 72.

All of our thoughts are with Ray’s family, friends and former clubs at this time.