Kannattajat, pelaajat, valmentajat – jopa paavi – ympäri maailman ovat muistaneet edemennyttää Diego Maradonaa.

Yhdet hienoimmista sanoista lausui Tottenham-manageri José Mourinho torstaina pelatun Eurooppa-liigan ottelun jälkeen.

– Koko maailma tuntee Maradonan, eikä maailma koskaan unohda häntä, Mourinho sanoi lehdistölle Sky Sportsin mukaan.

– Olen pitänyt huolen, että poikani tietää kaiken hänestä, vaikka poikani on syntynyt vasta Maradonan peliuran päättymisen jälkeen. Tiedän, että kun poikani on itse isä, hän pitää huolen siitä, etteivät hänen lapsensa unohda.

– Se on vähän sama kuin [Alfredo] Di Stéfanon kanssa. En koskaan nähnyt hänen pelaavan, mutta isäni piti huolen siitä, että tiesin kaiken hänestä. Sukupolvilla on aina omat pelaajansa. Hän [Maradona] oli minun sukupolvelleni pelaaja, jonka kaikki tiesivät.

[readmore from=Diego-Maradona]

Maradona kertoi myös henkilökohtaisesta suhteestaan Maradonaan.

– Sitten on myös ihan vain Diego. Sitä hahmoa minulle tulee ikävä. Kaduttaa, etten viettänyt hänen kanssaan enempää aikaa. Hänen perheensä, ystävänsä ja pelikaverinsa ovat etuoikeutettuja, kun ovat tunteneet hänet niin hyvin ja saaneet viettää hänen kanssaan aikaa, Mourinho sanoi.

– Tunsin hänet tarpeeksi hyvin, ja aina isojen tappioiden hetkellä hän soitti minulle. Suurten voittojen hetkellä puhelua ei koskaan tullut.

– Minä ikävöin Diegoa ja olen hyvin surullinen. Toisaalta hymyilen, koska jokainen hetki hänen kanssaan sai minut nauramaan.

LUE MYÖS