Roy Hodgsonilta kysyttiin Crystal Palacen lehdistötilaisuudessa Diego Maradonan kuolemasta. Ensin ei meinannut tulla mitään, mutta sitten tuli jotain legendaarista.

– Kuka minä olen kertomaan muistoja Diego Maradonasta? Mielestäni niiden, jotka pelasivat hänen kanssaan ja työskentelivät hänen kanssaan, pitäisi kertoa näitä tarinoita, Hodgson sanoi.

Sitten kuitenkin Huuhkajien entinen päävalmentaja alkoi kertoa ainutlaatuista tarinaa. Elettiin marraskuuta 1987 ja Hodgson oli juuri luotsannut Malmön Ruotsin mestariksi.

Tuli maaottelutauko, ja Malmötä pyydettiin Granadaan, Espanjaan pelaamaan harjoitusottelua. Kukaan ei oikein kertonut, miksi Malmön sinne pitäisi mennä pelaamaan Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla majaillutta joukkuetta vastaan.

LUE MYÖS:

Madridilaislehti AS:n mukaan Hodgson meni tunti ennen peliä pukukoppiin ja sanoi:

– Pojat, kun te menette tuonne, kohtaatte yllätyksen.

– Kun pääsimme sinne, tajusimme, että syy oli se, että Diego Maradona pelaisi tuossa ottelussa, Hodgson sanoi nyt lehdistölle.

Eikä vain Diego, vaan pari muutakin Maradonaa.

LUE MYÖS:

– Hänen nuorempi veljensä Lalo oli juuri siirtynyt Granadaan, ja Diego ja Hugo tulivat Napolista pelaamaan ottelun maajoukkuetauolla.

Se oli vain harjoitusottelu, mutta ehkä yksi kaikkien aikojen harjoitusotteluista. 20 000 katsojan stadion oli loppuunmyyty, eikä kolmea Maradonaa koskaan aiemmin ollut nähty samassa joukkueessa.

Granada voitti ottelun maalein 3-2. Diego ja Lalo tekivät yhteispelillä yhden maalin, ja Diego ampui vapaapotkusta toisen. Sittemmin tuo ottelu on muistettu nimellä El Día de los Tres Maradonas (kolmen Maradonan päivä).

LUE MYÖS: