Jürgen Kloppin mukaan Caoimhin Kelleher on tehnyt tarpeeksi ansaitakseen paikkansa Liverpoolin uutena kakkosvahtina ja avaamaan sunnuntain valioliigaottelun Wolverhamptonia vastaan.

Alisson Beckerin jouduttua sivuun takareisivamman takia, Kelleher sai tilaisuuden loistaa uransa ensimmäisessä Mestarien liigan ottelussa viime tiistaina. 22-vuotias irlantilainen ei tilaisuuttaan hukannut, vaan kantoi Liverpoolin 1-0-voittoon Ajaxia vastaan neljän torjunnan voimin.

LUE MYÖS: Unelmadebyytti Mestarien liigassa! Nuori maalivahti kantoi Liverpoolin häikäisevästi jatkopeleihin

Kelleher oli monille yllättävä valinta tolppien väliin, sillä maalivahdeista kokeneempi Adrián on jo pitkään tuurannut Alissonia tarpeen tullen. Kelleher näyttäisi kuitenkin nyt vieneen kakkosvahdin roolin 33-vuotiaalta espanjalaiselta itselleen, sillä sunnuntaina hän tulee pelaamaan uransa ensimmäisen ottelun Valioliigassa.

– Caoimhin on älyttömän taitava maalivahti. Ja maalivahdeille nämä tilanteet ovat aina hyvin hankalia, Klopp kertoi Wolves-ottelun alla lehdistölle.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Caoimhin Kelleherin upea reaktiotorjunta piti Klaas-Jan Huntelaarin puskun ulkona. Kuva: Getty Images

– Maalivahtien on odotettava. He voivat olla poikkeuksellisen hyviä mutta heidän on odotettava tilaisuuttaan koska heitä on vain yksi kentällä ja toinen saattaa pelata 10 vuotta [ykkösvahtina] putkeen. Saatat olla todella hyvä maalivahti, mutta kukaan ei huomaa sitä.

– Nyt hän sai tilaisuuden ja minusta hän vakuutti jokaisen. Meitä hänen ei tarvinnut vakuuttaa, koska me ajattelimmekin asioiden menevän näin. Mutta se on hyvä, että hän vakuutti kaikki.

LUE MYÖS: Liverpoolin Klopp paljasti, miksi nuori Caoimhin Kelleher vartioi maalia Adriánin sijaan Mestarien liigassa

Kloppin mukaan Adrián, joka on pelannut 23 ottelua Liverpoolille, antoi todella paljon tukea Kelleherille viime tiistain ottelun alla ja reagoi omaan penkkikomennukseensa niin ammattimaisella tavalla kuin mahdollista – tiedettyään siitä jo etukäteen.

[readmore from=Liverpool]

– Adrián ei kuitenkaan ansaitse tulla täysin romutetuksi nyt. Sille ei ole tarvetta, Klopp lisäsi.

– Hän kannusti Caoimhinia poikkeuksellisella tavalla. Sen jälkeen kun hän sai tiedon siitä, ettei hän aloita [Ajaxia vastaan], hän käyttäytyi uskomattomalla tavalla. Minulla on todella, todella paljon kunnioitusta häntä kohtaan siitä. Hän osasi itse asiassa odottaa sitä, mutta joka tapauksessa kunnioitan häntä siitä suuresti.

– Ja Caoimhin teki todella hyvää työtä. Joten, minulla ei ole juuri mitään perusteluita sille, miksi hän ei aloittaisi Wolvesia vastaan. Hänen on vain pysyttävä pelikunnossa harjoituksien ylitse, mutta hän on tehnyt tarpeeksi vakuuttaakseen minut. Hän teki sen jo kuukausia ja vuosia sitten.