Liverpool voitti Ajaxin niukasti lukemin 1-0 Mestarien liigassa ja varmisti paikkansa kilpailun pudotuspeleissä.

Ottelun sankariksi nousi ensimmäistä kertaa Mestarien liigassa pelannut maalivahti Caoimhin Kelleher, joka otti neljä tärkeää torjuntaa pitääkseen nollat Liverpoolin maalilla.

Liverpool FC

@LFC
We're into the last 16, Reds 💪🔴

Liverpoolin ja Ajaxin välisen kamppailun avausjakso eteni vauhdikkaasti alusta loppuun saakka. Curtis Jones pääsi tälläämään kaksi laukausta jo pelin ensimmäisillä minuuteilla, joista toinen jäi Andre Onanan käsiin ja toinen tolppaan.

Kelleher venyi sen sijaan ensimmäiseen torjuntaansa Mestarien liigassa, kun peliä oli takana reilu puoli tuntia. Noussair Mazraoui pamautti voimalla kohti maalia, mutta 22-vuotiaan irlantilaisen näyttävä heittäytyminen piti vedon ulkona maalista.

Andrew Robertson tuskaili ottelun alussa pienen loukkaantumisongelman kanssa, kun Anthonyn kova taklaus pakotti lääkintäjoukot apuun. Jürgen Kloppin onneksi hänen avainpuolustajansa pystyi kuitenkin jatkamaan peliä.

Heti toisen jakson alussa entinen Everton-pelaaja Davy Klaassen oli lähellä puskea pallon maaliin David Neresin keskityksestä, mutta hollantilainen ohjasi yrityksensä hieman ohi. Hetkeä myöhemmin Neco Williamsin volley putosi toisessa päässä Onanan hyppysiin.

Liverpoolin hyökkäyspelaaminen oli takkuista, mutta siihen vaikutti myös Ajaxin parhaimpiin esiintyjiin lukeutuneen Perr Schuursin vahva esitys. 21-vuotias toppari piti Sadio Manén takataskussaan, eikä päästänyt senegalilaista laukomaan edes paitsiovihellyksen jälkeen.

55 minuutin pelin jälkeen Anthony peippasi muutaman Liverpool-pelaajan nätisti sivuun ennen matalaa laukausta kohti maalia. Kelleher torjui pallon eteensä, mutta Neresin yritys reboundista pamahti tolppaan. Brassilaituri jäi varmasti harmittelemaan hukattua maalipaikkaansa, sillä vain hetkeä myöhemmin Liverpoolin siirtyi johtoon.

Williams antoi oikealta laidalta aikaisen keskityksen kohti takatolppaa. Maaliltaan vastaan tullut Onana olisi päässyt siihen helposti väliin, mutta antoi jostain syystä pallon mennä ohitseen. Kamerunilaisvahti ei huomannut, että Jones saapui takaa nikkaamaan pelivälineen tyhjiin. 1-0.

Vaihdosta sisään tullut Roberto Firmino kävi vielä pelin lopulla tolpassa, minkä lisäksi Mohamed Salah laukoi puolittaisesta läpiajosta hieman ohi maalin.

Pelin viimeisillä minuuteilla Kelleher venyi myös häikäisevään reaktiotorjuntaan, kun hän piti kokeneen Klaas-Jan Huntelaarin puskun poissa maaliverkon perukoilta. Neljä torjuntaa napannut Liverpool-kasvatti sai päätösvihellyksen jälkeen suuren halin Kloppilta.

Manchester City lohkovoittoon

Manchester City pelasi samaan aikaan vieraissa FC Portoa vastaan. Ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, mutta se riitti varmistamaan Cityn lohkovoiton.

Gabriel Jesus luuli onnistuneensa maalinteossa, kun peliä oli takana 80 minuuttia. Brassihyökkääjän viimeistely hylättiin kuitenkin VAR-tarkastuksen jälkeen, sillä Rodri oli maalinrakentelutilanteessa paitsiossa.