Vaikeaa kautta Valioliigassa pelaava Arsenal lähti tavoittelemaan neljän ottelun voitottoman putkensa katkaisua, kun se sai vieraakseen putoamisviivan alla majailevan Burnleyn. Arsenal oli sarjan neljänneksi tehottomin joukkue, ja kotona Burnleyta vastaan verkon piti lähtökohtaisesti heilua.

Ensimmäinen puoliaika ei suuria hienouksia tarjonnut. Vieraiden puolustus blokkasi Pierre-Emerick Aubameyangin laukauksen 12. minuutilla, ja Burnleyn hyökkääjä Chris Woodin pusku avopaikasta suuntautui puolestaan pari metriä takatolpan ohi.

Jakson parhaan maalipaikan sai 28. minuutilla Alexandre Lacazette. Ranskalainen laukoi suoraan syötöstä läheltä maalia, mutta kuti suuntautui liian keskelle, ja maalivahti Nick Pope sai tilanteen selvitettyä. Yritys oli koko avausjakson ainoa laukaus kohti maalia.

AFTV

@AFTVMedia
Describe that first half using just one word... we'll start... painful

#arsbur | 0-0 | #afc

Toiselle jaksolle Arsenal tuli ensimmäistä terävämmin. Ensin Kieran Tierney laukoi Aubameyangin esityöstä, mutta Nick Pope koppasi kudin ennen alanurkkaa. Vähän myöhemmin Aubameyang itse pääsi puskemaan hyvästä sektorista, mutta jälleen Popen syliin.

Arsenal haki johtomaalia, mutta saikin 57. minuutilla jotain aivan muuta. Burnleyn rangaistusalueen tuntumassa oli hässäkkää, ja Granit Xhaka tulistui pahasti Ashley Westwoodin rauhoitteluyrityksistä. Xhaka tarttui Westwoodia kurkusta, ja kuristusote johti suoraan punaiseen korttiin – tuomarin VAR-tarkistuksen jälkeen. Tuomio oli oikea, ja oli vaihteeksi hyvä osoitus siitä, millaisissa tilanteissa VAR on tärkeä apuväline.

Kenties Arsenalin pelikurin puutteesta kertoo jotain se, että Xhakan ulosajo oli jo Arsenalin kuudes ulosajo sitten viime tapaninpäivän, eli päivän, kun Mikel Arteta aloitti joukkueen valmentajana. Mikään toinen joukkue ei ole saanut samassa ajassa kolmea ulosajoa enempää.

Gracenote Live

@GracenoteLive
🔴 - Arsenal have received 6️⃣ Premier League red cards under Mikel Arteta. No other club has had more than three Premier League red cards since Arteta's first match in charge (from 26 December 2019 onwards). #ARSBUR

Xhakan ulosajon jälkeen ote alkoi siirtyä vieraille. Kun Burnley sai 72. minuutilla pelin seitsemännen kulmapotkunsa, tarvittiin jälleen videotuomarin palveluita, sillä Mohamed Elneny tuuppasi tylysti kaksin käsin James Tarkowskin nurin. Elnenyn onneksi pallo ei ollut vielä pelissä, joten pilkkua tuomari ei voinut antaa, mutta keltainen lappu tilanteesta kuitenkin nousi.

Kun kulma lopulta päästiin antamaan, tuulettikin Burnley sitten kauden kuudetta maaliaan. Maalintekijä oli kuitenkin punapaita, sillä pallo pomppasi maaliin epäonnisesti Arsenal-kapteeni Aubameyangin päästä.

Alivoimasta huolimatta Gunnersin oli pakko hakea tasoitusta, ja viimeisellä kymmenminuuttisella nähtiinkin taas isäntien painostusjakso. Paras paikka syntyi kulmapotkusta lisäajan kuudennella minuutilla, mutta tolppamies pelasti Burnleyn, joka nousi 1-0-voiton myötä putoamisviivan yläpuolelle.

Samaan aikaan pelattiin myös toinen ottelu, jossa Leicester sai vieraakseen Brightonin. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla, jossa James Maddison viimeisteli Ketuille kaksi ja Jamie Vardy yhden maalin. Lisämaaleja ei toisella jaksolla nähty, vaan Leicester voitti pelin 3-0. Leicester on sarjassa kolmantena vain pisteen Tottenhamia ja Liverpoolia vähemmän keränneenä.