Britannian hallitus ilmoitti maanantai-iltana uusista muutoksista maan aluekohtaisiin koronarajoituksiin.

Lontoo asetetaan tällä viikolla takaisin ”kolmannelle tasolle”, mikä tarkoittaa sitä, ettei pääkaupungin jalkapalloseuroilla ole enää keskiviikosta lähtien lupaa tuoda faneja katsomoihin.

Chelsea ehti nauttia kannattajiensa läsnäolosta kahden ottelun verran, kun 2 000 onnekasta fania sai luvan saapua kotipeleihin Leeds Unitedia ja Krasnodaria vastaan.

Ensi maanantain paikallisottelu West Hamia vastaan pelataan kuitenkin taas typötyhjällä Stamford Bridgellä, mikä on aiheuttanut parranpärinää Chelsean sisällä.

Ainoastaan neljällä valioliigaseuralla on tällä hetkellä lupa tuoda kannattajia kotipeleihinsä, ja ainakin Frank Lampardin mielestä nämä joukkueet saavat otteluissa etulyöntiaseman faniensa ansiosta.

Chelsea-luotsi onkin kannustanut Britannian hallitusta harkitsemaan poikkeuslupaa, jonka mukaan kaikki jalkapalloseurat voisivat tuoda edes jonkinlaisen määrän kannattajia otteluihin – aluerajoituksista huolimatta.

[readmore from=Chelsea]

– Minusta ehdimme jo nähdä, minkälainen vaikutus faneilla on peleihin. Tunsin sen ainakin itse kentän laidalla. Minusta [katsojamäärien] pitäisi olla melko tasoissa seurojen välillä, Lampard sanoi ennen tiistain vierasottelua Wolverhamptonia vastaan.

– En halua sanoa hallitukselle, miten sen pitäisi toimia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että me pystymme kyllä kontrolloimaan 2 000 stadionille saapuvaa fania, joten uutinen [tyhjiin katsomoihin palaamisesta] on vähintääkin valitettava.

– Tehdään tämä oikein – me hyvitämme sen ajan kanssa. En halua kuulostaa kriittiseltä, mutta se on vain fakta, koska me emme ole olleet tällaisessa asemassa koskaan aiemmin.

– Minusta kaikki seurat ovat osoittaneet, että ne osaavat hallita tilanteen. Näkisin sen siis mahdollisena, että kaikille seuroille voitaisiin antaa vapaus tuoda se 2 000 silmäparia sisään. Tämä menee kuitenkin asemani yläpuolelle. Sanoinpa siis vain ajatukseni ääneen, Lampard päätti.

Valioliigan yleisörajoitukset tällä hetkellä:

Ykköstaso – 4 000 katsojaa:

Kakkostaso – 2 000 katsojaa:
Liverpool, Everton, Brighton, Southampton.

Kolmostaso – ei yhtään katsojaa:
Arsenal, Chelsea, Crystal Palace, Fulham, Tottenham, West Ham, Manchester United, Manchester City, Aston Villa, Burnley, Leeds, Leicester, Newcastle, Sheffield United, West Brom, Wolves.