Leedsin omistaja Andrea Radrizzani puolustaa seuran julkaisemaa twiittiä, jossa on nostettu esiin Englannin entisen maajoukkuepelaajan Karen Carneyn kommentit joukkueesta.

Carney toimi asiantuntijana Amazon Primen lähetyksessä tiistaina, kun Leeds otti vakuuttavan 5-0-voiton West Bromwichista Valioliigassa. Ottelun jälkeen Carney kehui Leedsiä, mutta sanoi myös pohtivansa, riittääkö sarjanousijalla virtaa pelata näin hyvin kauden loppuun asti. Carneyn mukaan koronaviruspandemiasta aiheutunut viime kevään ottelutauko auttoi Leedsiä voittamaan Mestaruussarjan.

– Minun ainoa huoleni on, että hajoaako heidän hommansa käsiin kauden lopussa, sanoi Carney.

– Me näimme sen parilla viime kaudella, ja itse asiassa minun mielestäni he nousivat koronapandemian takia siinä mielessä, että se antoi heille pienen lepotauon. En tiedä, olisivatko he nousseet, jos he eivät olisi saaneet sitä taukoa.

Leeds jakoi Carneyn kommentit virallisella Twitter-tilillään ja nosti esiin, että joukkue voitti viime kaudella Mestaruussarjan kymmenen pisteen erolla West Bromwichiin.

Monet ovat kritisoineet Leedsiä twiitin takia ja sanoneet, että Carneyn nostaminen esiin yksittäisenä henkilönä voi altistaa hänet häiriköinnille ja trolleille sosiaalisessa mediassa. Leedsin tiedottaja kommentoi Sky Sportsille, että seura tuomitsee täysin kaiken Carneyyn kohdistuneen solvaamisen.

– Kaikki seurassamme kunnioittavat Karenia hänen saavutuksistaan jalkapallossa sekä hänen työstään median ja hyväntekeväisyyden parissa.

Leeds ei ole kuitenkaan poistanut kyseistä twiittiä kohusta huolimatta. Seuran omistaja Andrea Radrizzani vastasi Twitterissä erääseen hänelle kohdistettuun kommentiin, jossa Leedsin toimintaa kuvaillaan ”kuvottavaksi”. Radrizzanin mielestä Carneyn kommentti oli asiaton.

– Minä otan vastuun seuran twiitistä. Minusta se kommentti oli täysin tarpeeton ja epäkunnioittava seuraamme ja erityisesti pelaajiemme ja valmentajiemme fantastisen kovaa työtä kohtaan, kommentoi Radrizzani ja kehui vielä joukkueen kokonaispanosta parin viime kauden aikana.

Andrea Radrizzani

@andrearadri

Annie Eaves

@AnnieEaves
This is disgusting.

Leeds United should be ashamed @andrearadri

Clubs shouldn’t directly target people like this, especially when it’s just routine punditry. The replies are what would be expected.
I take the responsibility of the Club tweet. I consider that comment completely unnecessary and disrespectful to our Club and particularly to the fantastic hard work of our players and coaches whom were understanding on the pitch for the last two championship seasons by all stats