Arsenalin edustusjoukkue on edelleen kolmen eri päävalmentajan luomus. Mikel Artetan uskotaan nyt pysyvän ohjaksissa, ja on selvää että ryhmästä on tehtävä hänen pelitapaansa sopiva. Muutoksia on tapahduttava toki muutenkin kuin vain pelitavan vuoksi.

Joukkuetta on laastaroitu osasto kerrallaan, mikä on kerryttänyt ylijäämää tietyille tonteille. Puolustuspään karsinta on jo hyvässä vauhdissa Sead Kolasinacin siirryttyä lainalle Schalkeen, William Saliban OGC Niceen. Sokratis Papastathopoulos lienee myös hyvin lähellä lähtöä.

Hieman yllättäen on pelaajia liikaa myös hyökkäyspään piikissä, eikä sillä osastolla karsiminen ole lainkaan yhtä kivutonta kuin alakerrasta. Muualta viime vuosina saapuneet Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette ja Nicolas Pépé ovat oma lukunsa. Kesällä 2019 saapunut, edelleen teini-ikäinen Gabriel Martinelli tuottaa päänvaivaa osoitettuaan ehdottomasti kunnossa ollessaan kuuluvansa edustusryhmän mukaan.

[readmore from=]

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Arsenalin on päästettävä irti nuoresta lupauksesta, ellei jopa kahdesta sellaisesta. Seuraa vuodesta 2015 edustanut Eddie Nketiah vietti jo syksyn 2019 lainalla tuolloin Mestaruussarjaa vielä pelanneessa Leedsissä. Nyt ainakin Wolvesin kerrotaan olevan kiinnostunut hankkimaan tämän pysyvällä sopimuksella, minkä lisäksi hänet on mainittu yhtenä mahdollisuutena jouduttamaan Emiliano Buendian hankkimista Norwichista. Nketiah on 21-vuotias, ja hänestä ollaan jo tovin odotettu uutta tähteä Pohjois-Lontoon kärkitaivaalle, nyt tämä odotus saattaa päättyä.

[readmore from=eddie-nketiah]

Gunnersin oma kasvatti Folarin Balogun on noussut isompaan valokeilaan vasta reippaasti Nketiah’n jälkeen. New Yorkissa syntynyt 19-vuotias on tehnyt tuloaan seuran ykkösjoukkueeseen, ja on nyt sopimuksensa viimeisellä puolivuotiskaudella – siis oikeutettu neuvottelemaan siirrosta toisaalle. Liverpoolin kiinnostus, samoin kuin bundesliigaseurojen mielenkiinto on ollut tiedossa jo hyvän aikaa. Keskiviikkona kerrottiin myös paluusta Valioliigaan unelmoidan Swansean ottaneen Arsenaliin yhteyttä siirrosta Walesiin.

Balogunin jatkosta Arsenalissa on neuvoteltu jo pitkään tuloksetta – eikä ihme, kun seuran hyökkääjärosteria katsoo. On ilmiselvää, että nuorukainen haluttaisiin pitää, mutta kun peliaikaa ei voida luvata, on yhtälö hyvin vaikea.

Lähteet: Football London, Daily Cannon, Mail