Arsenalilla ja seuran faneilla oli isoja odotuksia, kun nuori ranskalaispuolustaja William Saliba liittyi lontoolaisseuraan kesällä 2019 peräti 30 miljoonan euron siirtosummalla.

Puolitoista vuotta myöhemmin odotukset ovat muuttuneet ihmetykseksi ainakin kannattajien keskuudessa. Saliba nimittäin ei pelannut syyskaudella 2020 peliäkään, kun päävalmentaja Mikel Arteta ei rekisteröinyt häntä ykkösjoukkueeseen kauden alkaessa.

Artetan mukaan Saliba on joutunut uuteen ympäristöön tuntemattoman valmennusjohdon alaisuuteen, kun Unai Emery sai potkut ja tilalle tuli Arteta. Arsenal lähettikin Saliban kevätkaudeksi lainalle kotimaahansa Ranskaan.

LUE MYÖS:
Miksi Arsenalin 30 miljoonan euron toppariostos palasi Ranskaan? Mikel Arteta perusteli vähäisen peliajan ja lainan syitä

Saliba siirtyi Arsenaliin vuonna 2019 Saint-Étiennestä, mutta nyt hän pelaa loppukauden Nizzassa OGC Nicen riveissä.

Lupaava toppari on saanut kelpo alun lainapestillään Ranskan pääsarjassa. Peliaikaa on tullut, ja juuri sitä Saliba kehittyvänä pelaajana tarvitsee.

Saliba olisi halunnut päästä pelaamaan Arsenalissa, mutta kun mahdollisuus jäi saamatta, pitää näyttöjä antaa Ligue 1:ssä.

LUE MYÖS:
Lainalle passitettu nuorukainen avautui ajastaan Arsenalissa: ”Olisin halunnut edes tilaisuuden”

Nizzassa on ilahduttu Saliban otteista. OGC Nicen puheenjohtaja Jean-Pierre Rivère pitää mahdollisena, että Saliba jää ranskalaisseuraan lainadiilin päätyttyä.

− Katsotaan asiaa, kun on kulunut puoli vuotta. Arsenal omistaa hänet tällä hetkellä, ja asioista keskustellaan kesäkuussa ja silloin tehdään päätöksiä, Rivère sanoi.

Rivèren mukaan nyt on tärkeintä se, että Saliba saa pelata paljon ja alkaa taas nauttia jalkapalloilusta. Arsenaliin sopeutuminen on ollut hankalaa.

Nizzalaisseuran puheenjohtaja jatkoi, että Saliban kohdalla kevätkausi määrittelee tulevia ratkaisuja. Saliban jääminen Ranskaan voi olla vaihtoehto.

− Kun ollaan tilanteessa, jossa eri osapuolet voivat keskustella asiasta, niin ovi on pidettävä auki. Mutta se nähdään sitten, emme ole vielä siinä tilanteessa, Rivère pohti.

Saliballa ja Arsenalilla on sopimus kesään 2024 saakka.

Lähde: Goal