Burnley voitti Liverpoolin torstaina Ashley Barnesin rankkariosumalla. Ei voitto ehkä muutenkaan kaikkien papereissa ollut, mutta merkittävän tapahtumasta tekee se, että ottelu pelattiin Anfieldilla, ja Liverpool siis hävisi.

Lue otteluraportti TÄÄLTÄ.

Merseysiden linnoituksen komentaja, Jürgen Klopp oli viimeksi tunnustanut kotitappion huhtikuussa 2017, kun tuolloin Sam Allardycen johdolla pelannut Crystal Palace haki voiton Anfieldilta.

Olympiakisat tavataan järjestää joka neljäs vuosi, ja niiden välistä aikaa kutsutaan olypmiadiksi. Lähes täysi sellainen siis vaadittiin, ennen Liverpoolin antautumista omassa linnoituksessaan. Managerimielessä asialla oli jälleen varsin peribrittiläinen tekijä; tällä kertaa Sean Dyche.

Kentän puolella vuonna 2017 Liverpoolia puri tavallaan oma koira; Palacen 1-2 -voittoon silloin riittäneet maalit teki Anfieldia vielä edellisellä kaudella kotikenttänään pitänyt Christian Benteke. Barnesin tausta ei ole aivan saman kaltainen, 31-vuotias saapui Burnleyyn nelivuotisen Brighton-kommennuksensa perään.

Jos stadionista linnoituksena puhuminen kuulostaa sotaisalta, niin jatketaan ampumisviittauksin. Torstaina Liverpoolin tuhoksi koitui pitkälti sen oma tähtäin; joukkue pyssytti pelissä kaikkiaan 27 kertaa, Burnleyn laukoessa vain kuudesti. Clarets kuitenkin onnistui suuntaamaan vetojaan hieman paremmalla prosentilla; yritykset vierailla maalia kohti neljä, isännillä kuusi.

Suurimpiin tuhlareihin ottelussa kuului Divock Origi, joka nosti juuri ennen taukovihellystä vapaasta paikasta pallon ylärimaan.

Origi ei toki vakioavaukseen Kloppin ryhmässä kuulu, toisin kuin esimerkiksi koko 90+5 minuuttia kentällä juossut Sadio Mané, tai ennen tunnin täyttymistä sisään tulleen Roberto Firmino ja Mohamed Salah. Vaikka hyökkäyspäästä puuttuu edelleen Diogo Jota, ei Liverpool voine pelaajapulaankaan synkässä jaksossaan vedota. Torstain kotitappio oli hallitsevan mestarin viides voitoton ottelu putkeen.

Liverpool on 19 pelaamansa ottelun jälkeen 34 pisteessä, kuusi pinnaa kärkiryhmä Man Unitedin perässä. Kakkospaikan Man City on pelannut ottelun kaksikkoa vähemmän. Vasta 17 ottelua pelannut Merseysiden sininen ryhmä, Everton, on Anfieldin isännistä kahden pisteen päässä.