Southamptonin haavat avattiin tiistaina karusti, kun se koki alle puoleentoista vuoteen jo toisen 0-9-tappionsa Valioliigassa. Lokakuussa 2019 Leicester voitti Southamptonin St. Mary’silla 9-0, ja nyt Manchester United oli Old Traffordilla parempi samoin murskanumeroin.

Molemmissa otteluissa Southamptonia valmensi itävaltalainen Ralph Hasenhüttl, joka aloitti joukkueen valmentajana vuonna 2018. Hasenhüttl sai siis elää painajaisensa uudestaan, ja myönsi tämän tappion sattuneen jopa viime kauden Leicester-häviötä enemmän.

– Hävisimme hirvittävällä tavalla. 90 minuuttia voi tuntua pitkältä ajalta Valioliigassa, Hasenhüttl totesi pelin jälkeen BT Sportin haastattelussa.

– Emme voineet tehdä kentän ulkopuolelta mitään auttaaksemme heitä. Nyt meillä oli kuitenkin vähän eri tilanne (kuin 0-9-tappiossa Leicesterille), koska olemme sarjataulukossa asemissa, joissa emme ole olleet pitkään aikaan.

Southamptonin kausi on ollut tähän saakka vähintäänkin tyydyttävä. Se on tällä hetkellä sijalla 12, mutta etäisyyttä on tasan samat 15 pistettä niin putoamisviivaan kuin manchesterilaiseen kärkikaksikkoonkin. Europaikka ei ole kuin neljän pisteen päässä. Siksi nöyryyttävä tappio sattuikin nyt niin paljon.

– Emme tarvitse tätä tulosta tietääksemme, missä meidän pitää parantaa. Ei tämä satu yhtään vähempää (kuin edellinen 0-9), vaan päinvastoin. Kun tällaisen tuloksen kokee uudestaan, se sattuu jopa vielä enemmän.

– Joukkue on kuitenkin eri kuin silloin. Siksi olemmekin pelanneet tähän saakka hyvän kauden. Luulen, että tämä kausi päättyy paremmin kuin edellinen.

– Tappio sattuu, mutta en voi sille enää mitään. Niin tapahtui. Ainoa tapa jatkaa, on näyttää, että olemme parempi joukkue kuin miltä tänään näytimme.

Hasenhüttl painotti, ettei halua laittaa tulokselle liikaa painoarvoa, sillä joukkue on toiminut tällä kaudella hyvin ja ”pelannut fantastisia otteluita”. Varhainen ulosajo mutkisti lähtökohtia, ja viime minuuttien kolme takaiskumaalia tekivät nöyryytyksestä täydellisen.

– Sitä ei voi hyväksyä. Viimeiset viisi maalia olivat liian helppoja. Minulla ei ole energiaa keskustella pelin taktisista osista, koska siinä ei ole järkeä.

– Olen varma, että pelaajien mieliin tuli edellinen 0-9-tappio. En voi kieltää, etteikö minunkin mieleeni olisi tullut. Sellaista se on.

[readmore from=Southampton]

– Kyllä, tämä oli painajaismainen ilta. On kovaa menettää pelaaja jo kolmen minuutin jälkeen tuollaista joukkuetta vastaan. Täällä olisi muutenkin vaikeaa, mutta saati sitten alivoimalla.

– Olemme pelanneet tähän saakka hyvän kauden, eikä kukaan odottanut tällaista iltaa. Tästä ei ollut mitään merkkejä, eikä tämä kuvasta kauttamme. On vaikea selittää, mitä mielessäni liikkuu, mutta meidän pitää taas elää tämän kanssa, Hasenhüttl tuskaili.

Ulosajon, johon Hasenhüttl viittasi, sai vasta 19-vuotias sveitsiläinen Alexandre Jankewitz, kun peliä oli pelattu vain 79 sekuntia. Jankewitz oli pelannut ennen eilistä Valioliigaa vain minuutin verran – edellisenä viikonloppuna – ja oli nyt ensimmäistä kertaa avauksessa Southamptonin edustusjoukkueessa. Ulosajo oli ansaittu Jankewitzin taklattua rajusti Scott McTominayta, eikä startti Valioliigassa olisi voinut olla paljon kehnompi.

Lähde: Sky Sports