Chelsea voitti Englannin Mestaruussarjassa pelaavan Barnsleyn torstaina 1-0-lukemin edetäkseen FA Cupin kahdeksan parhaan joukkoon.

Chelsea FC

@ChelseaFC
FT. We're through to the quarter-finals! 😃 #BARCHE

LUE MYÖS: FA Cupin puolivälierät arvottu – manchesterilaisseuroille haastavat vieraspelit

Barnsley aloitti ottelun vahvasti ja laittoi Chelsean yllättävän suuren paineen alle. Uuden tilaisuuden tolppien välissä saanut Kepa Arrizabalaga otti loistavan torjunnan 11. minuutin kohdalla, kun hän piti Callum Brittainin puskun lähietäisyydeltä ulkona.

Chelsealta vietiin sen jälkeen päivänselvä rangaistuspotku, kun Toby Sibbick veti Tammy Abrahamilta jalat alta alueen sisällä. Oakwell Stadiumilla ei ollut käytössä VAR:ia, joten erotuomari Martin Atkinson ei voinut tarkastaa tilannetta nauhalta ja muuttaa päätöstään.

Chelsea oli ensimmäisellä puoliajalla vaaraton, eikä saanut juuri mitään aikaan hyökkäyspäässä.

Pirteästi esiintynyt Barnsley kävi sen sijaan lähellä kamppailun avausosumaa vielä kerran ennen taukovihellystä. Victor Adeboyejo ohjasi Brittainin laukauksen melkein sisään, mutta ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen maalittomana.

Toisella puoliajalla Chelsea hallitsi taas enemmän palloa, mutta vaaralliset maalipaikat olivat yhä vähissä. Callum Hudson-Odoi herätteli joukkuettaan väkevällä yksilösuorituksella, mutta hänenkin viimeistelynsä pitkän kuljetuksen jälkeen meni hieman pieleen.

Reilun tunnin pelin kohdalla maaliverkot viimein heiluivat. Reece James pelattiin rangaistusalueen oikealta reunalta läpi, josta hänen matala keskityksensä tavoitti Abrahamin. Englantilaishyökkääjä tuikkasi pallon tyhjiin ja viimeisteli jo kauden neljännen maalinsa FA Cupissa. 0-1.

Squawka

@Squawka
All of Chelsea's last four goals in the #FACup have been scored by Tammy Abraham.

Four goals in his last two starts. 💥

Hetkeä myöhemmin Abraham oli ratkaisevassa roolissa kentän toisessa päässä, kun Barnsley sai vapaapotkun vasemmalta laidalta. Abraham siivosi Mads Juel Andersenin laukauksen maaliviivalta tiehensä ja pelasti Chelsean takaiskulta.

Chelsea piti Barnsleyn lopulta päätösvihellykseen saakka aisoissa ja voitti pelin 1-0-lukemin. Sinipaitojen suoritus oli ehdottomasti yksi heikoimmista Thomas Tuchelin alaisuudessa, mutta riittävä paikkaan FA Cupin puolivälieristä, jossa vastaan asettuu maaliskuussa Sheffield United.